Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 16 juni. Het echtpaar Mastenbroek zou die maand hun 50-jarig huwelijk vieren in De Wending, maar het buurthuis brandde aan de vooravond van hun jubileum tot de grond toe af. Gelukkig sprong Buurthuis Brasserskade in de bres en mocht het feest hier worden gevierd. De heer Mastenbroek hoefde alleen nog maar negentig telefoontjes te plegen om de gasten op de hoogte te brengen. Het EK voetbal is in volle gang. Ondernemend Delft voorspelt in Delft op Zondag de einduitslag van de wedstrijd van Oranje tegen gastland Engeland. Glashandel Zantman had de eerdere twee wedstrijden het best voorspeld.
De viering van 750 jaar stadsrechten komt eraan, inclusief Taptoe. Het grote beeld van Hugo de Groot is inmiddels van de Markt verwijderd. Een EK-vlaai kostte 11 gulden, voor een kilo bananen moest 2 gulden 49 worden neergelegd.