Afbeelding

Het is maar dat u het weet

vaste rubrieken

Editie: Week 10, Jaargang 21 |

Als Angelique Schipper de wereld vanaf een afstand bekijkt lijkt het hopeloos, maar eenmaal op aarde wil ze maar al te graag toveren. Intussen wast ze de heks ook nog eens wit. Het gaat hier om de solovoorstelling ‘Heks’ van Angelique Schipper. Spelend op haar accordeon verovert het natuurlijke podiumdier Schipper haar toeschouwers. Zelfverzekerd en met een dosis humor vertelt ze verhalen en zingt ze liedjes met overtuiging en zeggingskracht. Een voorstelling om niet te missen. Zaterdag 9 maart om 20.15 uur in het Rietveld Theater (7,50).

Swing Verder presenteert Mama Franko op 16 maart in Verderop. Aanvang: 22.00 uur. In de After Party: Skinny Skaman Sound System. Verzoekjes en info: www.swingverder.nl. Entree €5,-.

In wijkcentrum De Parel start op dinsdag 26 maart een computercursus voor beginners. Wie al iets meer van de computer weet kan meedoen op maandag 25 of donderdag 28 maart. Dan gaat het over e-mail en internet. De cursus bestaat uit acht lessen en zijn 's morgens van 10.00 uur tot 12.00 uur. Kosten: 40 euro. Ga naar de Beresteynstraat 99. Info: 015-7600230.

Op zondag 10 maart organiseert IVN afdeling Delft en omgeving een natuurwandeling in het park Buitenhof in Delft, met als thema: vogels en stinzenplanten. De wandeling start om 14.00 uur bij de ingang van Zwembad Kerkpolder. Bekijk het park eens met andere ogen. Kijk op www.ivn.nl/delft.

Op zondag 24 maart wordt om 19.30 uur  in de Antonius en Corneliuskerk in Den Hoorn een Paasoratorium uitgevoerd. Niet meer weg te denken op Palmzondag. Het hele Passieverhaal wordt door orkest, koor, evangelist en verteller uitgevoerd. De kerk is open vanaf 18.45 uur.
                                                                                       
Zaterdag 23 maart is er een boekenmarkt in 'De Boeg' in Schipluiden. Op deze markt worden tweedehands boeken verkocht. De opbrengst gaat naar de monumentale Dorpskerk in Schipluiden. Misschien gaat u binnenkort op vakantie en wilt u een paar leesboeken meenemen of een boek over het land waar u naar toe gaat. Ook zijn er oude boeken, collector items, studieboeken, boeken over Midden-Delfland, kookboeken en nog veel meer op de Dr. J. de Koninglaan 2.

Aan de fotowand van Fotobister hangen vanaf zaterdag 9 maart foto’s van Gert Wildering, lid van Fotoclub FC’59. Gert noemt zich een alleseter in de fotografie, maar altijd op zoek naar details die het waard zijn vast te leggen en iets zeggen over onze samenleving. Esthetiek is zeer belangrijk voor hem maar soms zit er een verhaal in zijn foto’s. Ga even kijken bij Fotobister. Gratis op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur: Voldersgracht 16.

De Avonden van de V brengt zaterdag 9 maart Charlie Cruz & the Lost Souls: The Last Warrior. Bij uitstek een live band. Gepokt en gemazeld en ver boven de  middelmaat uit torenend. Toegang gratis, aanvang 22.00 uur
Jazz Sessions in de V op dinsdag 12 maart. Dit jaar zijn we begonnen met een nieuw seizoen Jazz Sessions in de V. Vorig jaar waren er al Jazz Sessions gehad, waarbij de Codarts Jazz Academy Rotterdam en de Jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag samenwerkten in het begeleiden van jamsessies. Dit jaar zijn beide partijen er natuurlijk weer bij.
Op zondagmiddag 10 maart vindt er in de Immanuelkerk (Schoemakerstraat 1) een bijzondere kerkdienst plaats, aangepast aan verstandelijk gehandicapten. De dienst begint om 15.00 uur en wordt geleid door dominee David Knibbe. Het thema is: ‘Het grote feest’. Medewerking wordt verleend door Muziekgroep `Samenspel' onder leiding van P. Rodenburg. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dienst mee te maken; in het bijzonder verstandelijk gehandicapten, hun familie of begeleiding.

In Jazzclub The Five staan dinsdag 12 maart Léah Kline & Kwartet Robert Veen op het podium.
Leah Kline wordt als zangeres geprezen om haar persoonlijke benadering van de songs. Mede door haar dans- en acteertalent presenteert ze zichzelf en haar songs met veel gevoel voor entertainment. Een avond om niet te missen! Aanvang 21.00 uur. Entree €5,-; Altena Hoeve, Kasteelwerf 1.

Dit jaar bestaat het Hervormd Kerkkoor Delft 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum verzorgt het koor zaterdagavond 16 maart een feestelijk optreden, met als thema ‘Vreugde Alom’. Het koor zingt de mooiste liederen van de afgelopen 25 jaar. Speciale medewerking wordt verleend door de bekende Urker zanger Lucas Kramer. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Peter Rodenburg en Peter Verhoeks en de algehele leiding is in handen van dirigent  Clé Lammens. Iedereen is welkom in de Bethlehemkerk aan de Floresstraat 2. Aanvang 20.00 uur. Zie ook www.hervormdkerkkoordelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12