Afbeelding

Hemd van het Lijf: Bastiaan Kuijpers

vaste rubrieken

Editie: Week 35, Jaargang 22 |

Delftenaar Bastiaan Kuijpers (29) speelt zondag 31 augustus met de Mirakelse TV-tunes Coverband in Delft.

1. Waarom wilde je hier, bij De Beierd op de Burgwal, worden gefotografeerd?
“Op de eerste plaats omdat we hier zondag om 19.30 uur optreden om de vierde verjaardag van De Beierd te vieren. Daarnaast is het mijn favoriete café: er heerst hier een goede sfeer je kunt er altijd lekker eten en drinken.”

2. Heb je altijd al iets met muziek gehad?
“De familie van moeders kant is erg muzikaal, dus het zit zogezegd in de genen. Op mijn vierde werd ik achter een piano gezet en op mijn twaalfde begon ik vastberaden met de tenorsax. Later heb ik het conservatorium gedaan en tegenwoordig ben ik muziekdocent en saxofonist.”

3. Hoe zijn jullie op het idee van de Mirakelse TV-tunes Coverband gekomen?
“Op de verjaardag van één van de organisatoren van Cult Royale in Schipluiden raakte ik met een groepje aan de praat over tv-tunes. De jarige vertelde Rudy Mackay en mij dat als we een bandje zouden starten, hij ons direct zou boeken voor Cult Royale. En zo gezegd, zo gedaan.”

4. Hoe zijn jullie aan de andere twee bandleden gekomen?
“Rudy vertelde Bram en Do over onze plannen en zij waren meteen enthousiast. Zo zijn we samen gaan oefenen voor een eenmalig optreden op Cult Royale en de klik was er direct.”

5. Dus het is niet bij een eenmalig optreden gebleven?
“Nee. We vonden het zo leuk om te doen en we kregen zoveel te gekke reacties dat we ons repertoire hebben uitgebreid en zijn doorgegaan. We hebben ondertussen een show waarmee we in huiskamers, theaters en op bedrijfsfeesten spelen. Daarmee hebben we onder meer in De Melkweg en Toomler gestaan.”

6. Is het voor het publiek niet saai om alsmaar tv-tunes te horen?
“Dat denk ik niet. Voor velen is het een trip down memory lane en daarbij gieten we ons eigen sausje over de tunes. Daarnaast hebben we tijdens de show altijd een paar spelletjes die we met het publiek spelen. We spelen niet alleen maar de liedjes, ons optreden is een mix tussen muziektheater en comedy."

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is voor culturele evenementen en initiatieven in deze hoek vooral toejuichen en aanmoedigen. Kunst en cultuur zijn in mijn ogen het cement van de samenleving. Verder zou ik zorgen dat er altijd plaatsen zijn waar mensen hun ideeën tot uiting kunnen brengen, bijvoorbeeld door genoeg plekken voor optredens van bandjes, exposities van beeldend kunstenaars en evenementen te creëren, zodat Delft ook op dit gebied kan concurreren met Den Haag en Rotterdam.”

8. Waaraan moet een goede tv-tune voldoen?
“Het moet kort zijn, maar tegelijkertijd een goed beeld geven wat de kijker van het programma kan verwachten. Verder moet het vooral catchy zijn. Ze lijken vaak heel simpel, maar veel tv-tunes zitten muzikaal ingenieus in elkaar.”

9. Wat zijn jouw favoriete tv-tunes om te spelen?
“Die van Teddy Ruxpin zit heel goed in elkaar en van Family Guy hebben we een leuk barbershop arrangement gemaakt. Verder blijft de tune van Dommel heel krachtig. Er zit alles in: actie, een leuke tekst en hij is superherkenbaar.”

10. Wat kan het publiek zondag van jullie verwachten?
“Ter gelegenheid van de vierde verjaardag van De Beierd is er vanaf drie uur livemuziek op de Burgwal. Wij zullen vanaf 19.30 uur de boel op stelten zetten en bij ons geldt maar een regel: ken je het liedje, dan zing je mee! Het wordt een heel gezellige bende."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12