De prijswinnaars van het NK
De prijswinnaars van het NK

Taekwon-Do Academy Graziella Idili pakt acht Nederlandse titels

sport

BEST - Afgelopen zondag deden twaalf leden van Taekwon-Do Academy Graziella Idili mee aan het NK I.T.F. Taekwon-Do dat werd gehouden in sporthal Naestenbest in Best. Het was een zeer succesvolle dag voor de club onder leiding van meervoudig wereldkampioen Idili. De Delftenaren waren sterk en keerden met maar liefst acht gouden plakken huiswaarts.

“Op zowel tul als sparring hebben we meerdere titels gepakt, wat nog eens bewijst dat wij zeer allround zijn”, vertelt Idili. “Uniek, want veel clubs concentreren zich op een onderdeel van de wedstrijdsport.” 

Uitblinker
Chris van de Veerdonk veroverde twee titels en een zilveren plak, en mag zich daarom voor de vijfde keer Nederlands kampioen sparren noemen. “Met prachtige traptechnieken naar het hoofd was hij alle tegenstanders de baas”, aldus Idili. “Ook op het onderdeel tul, schijngevecht, verwees hij andere deelnemers naar het zilver en brons. Bij het hoogspringen pakte hij zilver. Chris hoort bij de wereldtop op beide onderdelen. Op dit toernooi liet hij dit zien, hij was overduidelijk de beste.” Van de Veerdonk doet komend jaar mee aan het EK.

In de prijzen
Niet alleen voor Van de Veerdonk was het een geslaagde dag, ook voor de andere Delftse leden uit de jeugd en senioren. Ook zij scoorden goed en konden hun talenten goed uiten. Op het onderdeel tul, waarbij het gaat om technische uitvoering, waren er zelf een aantal onderlinge finales. Niet alleen Van de Veerdonk behaalde goud, ook Rick Boom, Linda Slijk en Amber van Holsteyn. Een zilveren plak was er voor Jaycen Edel, Tim Boom en Leire Mutiloa Durou. Nawfal Tan en Remco Boom behaalden brons. Met zeer technisch Taekwon-Do behaalden naast Chris van de Veerdonk ook vader Remco en zoon Rick Boom het goud. Brons was er hier voor Jaymie van Holsteyn. Idili is trots op de prestatie van haar leden. “Wij besteden veel aandacht aan de kleinste details, bij de jongsten al. Dit heeft z’n vruchten afgeworpen, want mijn leden hebben een sterke indruk achtergelaten. Drie leden zijn zelfs gescout door bondstrainers. In de medaillespiegel zijn we als derde geëindigd. Let wel, de clubs boven ons hadden én veel meer inschrijvingen dan wij én zijn qua ledenaantal stukken groter. Heel leuk, omdat wij geen school zijn die zich alleen op wedstrijden richt. Plezier en persoonlijke aandacht zijn bij ons het allerbelangrijkst en uit dit succes blijkt dat dit de voedingsbodem is voor talent om te groeien en te ontwikkelen tot kampioenen.”

Graziella Idili
Taekwon-Do Academy Graziella Idili is in 2006 opgericht door zesvoudig wereldkampioen Graziella Idili, met haar 6e dan de hoogst gegradueerde vrouw binnen ITF Nederland. “We gebruiken Taekwon-Do als middel om weerbaarder, zelfverzekerder en mentaal en lichamelijk fitter te worden. Taekwon-Do is voor iedereen. Graag zijn wij een afspiegeling van de maatschappij. Iedereen is welkom; afkomst, leeftijd, geslacht, conditie en ambitie spelen geen rol in onze dojang. Daarom bieden we lessen aan voor verschillende doelgroepen.”

!