Afbeelding
Foto: PR

Taekwon-Do Academy Graziella Idili pakt 7 Nederlandse titels

sport

Afgelopen zondag deden 8 leden van Taekwon-Do Academy Graziella Idili mee aan het NK I.T.F. Taekwon-Do. Met maar liefst 7 gouden plakken keerden de Delftenaren huiswaarts.

Het was een zeer succesvol NK voor de club onder leiding van meervoudig wereldkampioen Graziella Idili. "Op alle onderdelen hebben we titels gepakt, wat nog eens bewijst dat wij zeer allround zijn. Uniek, want veel clubs concentreren zich op een onderdeel van de wedstrijdsport." Uitblinker Chris van de Veerdonk, die eerder dit jaar brons pakte op het EK, veroverde 2 titels en een bronzen plak. Het 15-jarige talent mag zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen sparren noemen. Met prachtige traptechnieken naar het hoofd was hij alle tegenstanders de baas. Ook op het onderdeel tul, schijngevecht, verwees hij andere deelnemers naar het zilver en brons. Bij het hoogspringen pakte hij brons. Coach Graziella: "Chris is een ongekend talent. Dit bewijst hij keer op keer, maar zeker dit toernooi was hij een klasse apart. Op nationaal niveau is er niemand die in zijn klasse aan hem kan tippen."

Maar niet alleen voor deze ervaren wedstrijdman was het een mooie dag. Juist ook pupillen van Idili die hun debuut maakten, scoorden goed. Op het onderdeel tul, waarbij het gaat om technische uitvoering, stak een aantal beginners ver boven de rest van het wedstrijdveld uit. Jada Luyt, Jaycen Edel en Ibtihaal Aneq wonnen al hun partijen met groot verschil. "Wij besteden veel aandacht aan de kleinste details, bij de jongsten al. Dit heeft z'n vruchten afgeworpen, want mijn leden hebben een sterke indruk achtergelaten", aldus Graziella. Indy Luyt, de jongste deelnemer van de club met haar 6 jaar, wist zowel bij het sparren als hoogspringen de gouden plak in de kids klasse te pakken. Tot slot won Christopher Macaya een dikverdiende zilveren plak bij het sparren na een aantal fantastische combinaties. Graziella is trots. "Percentueel gezien zijn wij de best scorende club van Nederland. Met 44% gouden medailles waren we veruit de nummer 1. Heel leuk, omdat wij geen school zijn die zich alleen op wedstrijden richt. Plezier en persoonlijke aandacht zijn bij ons het allerbelangrijkst en uit dit succes blijkt dat dit de voedingsbodem is voor talent om te groeien en te ontwikkelen tot kampioenen."