Graziella Idili's talentvolle taekwon-do pupillen.
Graziella Idili's talentvolle taekwon-do pupillen.

Flinke medailleoogst op NK voor Taekwon-Do Academy Graziella Idili

sport

DELFT – Dat Taekwon-Do Academy Graziella Idili als kleine taekwon-do opleiding niet onderdoet voor grotere scholen in den lande, werd afgelopen weekend duidelijk op het NK ITF Taekwon-Do. De pupillen brachten een karrenvracht aan medailles, waaronder zes gouden, mee terug naar Delft.

Door: Dennis van den Berg

Wie op zoek gaat naar de Taekwon-Do Academy van Graziella Idili, komt terecht in sporthal Tanthof. Sinds een jaar heeft Graziella haar intrek genomen in een ruimte op de eerste verdieping van de sporthal. Hier ontvangt ze iedere week haar leerlingen, op dit moment zo'n vijftig in getal. "Ik geef les aan jong en oud, van 5 tot 50+. Ik ben dit jaar gestart met een groep speciaal voor vrouwen, ik merkte dat daar behoefte aan was", vertelt Graziella. Haar eigen loopbaan startte zo'n twee decennia geleden. "Mijn broers deden aan taekwon-do bij de sportschool van Jan Koster. Ik vond dat als kind al heel interessant en ben het ook gaan beoefenen. Mijn broers haakten in hun puberteit uiteindelijk af, maar ik kreeg de smaak te pakken en ben doorgegaan." Inmiddels heeft Graziella in januari van dit jaar de vijfde dan behaald.
Onder haar pupillen bevinden zich veel talenten. "Neem bijvoorbeeld Sam Delrock, vijftien jaar oud nog maar. Dit jaar heeft ze onder meer een bronzen medaille op het EK in Schotland weten te behalen en afgelopen weekend heeft ze haar nationale titel bij het sparren geprolongeerd." De vijftienkoppige afvaardiging van Taekwon-Do Academy Graziella Idili was sowieso succesvol op het Nederlands kampioenschap ITF Taekwon-Do in Middelburg. De pupillen sleepten diverse medailles in de wacht. Yra Labrie spande de kroon met drie keer goud bij sparren, tul en hoogspringen en nog een zilveren plak bij pre-arranged sparring. Omdat zij door deze prestatie de beste van alle jeugd gekleurde band was, mocht Yra de overall prijs voor meest allround Taekwon-Doin – een forse beker – mee naar huis nemen.
Het taekwon-do talent binnen de familie Labrie is groot, want ook Yra's zussen Pia en Pom lieten zich niet onbetuigd op het NK. Pia, de jongste van het drietal, behaalde een gouden medaille bij het sparren; zus Pom was goed voor zilver op dit onderdeel. Zo jong als ze zijn, timmeren de Labrie'tjes aardig aan de weg. Yra en Pom zijn dit weekend in Ierland te vinden op de Open Irish, terwijl Pia afreist naar een toernooi in België. De medaillespiegel op het NK werd verder uitgebreid door Ryan de Klerk Wolters (brons bij sparren en zilver bij tul), Aya Yahia (goud bij sparren) Ricardo Simons en Zayiet Martha (beiden zilver bij sparren en brons bij tul voor Zayiet), Chris Macaya en Romaissa Nia (beiden brons bij sparren en bij tul en zilver voor Chris bij pre-arranged sparring) en de reeds gememoreerde Sam Delrock, die naast goud bij sparren ook nog brons veroverde bij tul.
Wie meer te weten wil komen over Taekwon-Do Academy Graziella Idili, kan online een kijkje nemen op www.facebook.com/
TaekwonDoAcademyGraziellaIdili
. Graziella is bereikbaar op tel. 06 – 28230032.