Kees Derwort is na een voetballeven bij DHL nu vaak bij SEP te vinden: "DHL en SEP zitten in mijn hart." (Foto: Roel van Dorsten)
Kees Derwort is na een voetballeven bij DHL nu vaak bij SEP te vinden: "DHL en SEP zitten in mijn hart." (Foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Kees Derwort?

  sport

DELFT - Kees Derwort (63) was niet de meest getalenteerde voetballer, maar hij speelde wel met alle toppers bij DHL.

- Hoe gaat het met je?
"Het gaat qua gezondheid heel goed met me, ik voel mij uitstekend in mijn element. Mijn vrouw Lida en mijn kinderen houden mij jong. Daarbij, ik kom net thuis van mijn grootste hobby, want ik werk al 47 jaar bij De Kabelfabriek. Ik ga iedere dag nog met plezier naar mijn werk, ik ga bij De Kabelfabriek zeker de 50 jaar volmaken."

- Waar ben je met voetballen begonnen?
"Ik was zo'n 12-13 jaar oud toen ik bij SEP ben begonnen. Best wel laat, want ik had aanvankelijk niet veel belangstelling voor het voetbal. Na een aantal jaren SEP ben ik op mijn zestiende naar DHL gegaan. Dat was een goede keuze, bij DHL heb ik een fijne tijd gehad. Ik heb bij DHL in de regionale jeugd gespeeld voordat ik naar de senioren ging. Hoewel ik wel in de A-selectie kwam speelde ik mijn wedstrijden voornamelijk in het tweede elftal. Ik heb tot mijn 25ste in de A-selectie gespeeld, toen werd ik door de trainer, ik noem zijn naam niet, naar de B-selectie teruggezet. Wat best wel vreemd was, want de eerste tien wedstrijden speelde ik onder hem wel in het eerste elftal. Ik kwam toen in het derde elftal terecht, maar dat waren allemaal vrienden van elkaar. In dat elftal was ik toch een beetje een vreemde eend in de bijt. Waarop ik besloten heb om bij mijn vrienden en broers in DHL 10 te gaan voetballen. Wij kenden elkaar allemaal van Soos Dinges. DHL 10 speelde haar wedstrijden gewoon op zondag, maar in die tijd had je op zaterdag een elftal van leraren van het Stanislascollege. Dat elftal werd ook wel DHL 1-zaterdag genoemd. Op een bepaald moment stopten de leraren ermee en werden wij door het bestuur van DHL gevraagd om DHL 1-zaterdag te worden."

- En met succes?
"Nou, de sportieve resultaten waren wisselend. Qua niveau speelden wij in de HVB en wij zijn bijvoorbeeld nooit kampioen geworden. Ik denk dat dat leraren-elftal beter was, daar ben ik eerlijk in. Toch vond ik het een geweldige tijd. Rond het zaterdag-elftal was alles beter georganiseerd dan bij DHL 10. We speelden op het hoofdveld en we hadden een echte scheidsrechter. En we werden door NUOVO gesponsord, we hadden van die felgroene trainingspakken, haha. Bovendien speelde ik nog steeds met mijn broers John en Fred én met mijn vrienden uit de Meijerstraat, ook niet onbelangrijk."

- Wat voor type speler was je?
"Ik speelde als voorstopper. Ik was niet de meest getalenteerde speler, maar wel een goede kopper. Bij de wedstrijdbespreking kregen we vaak te horen: "Niet de bal via Kees uitverdedigen!", hahaha. Ik was als bal-afpakker niet meedogenloos genoeg om het eerste zondag-elftal te halen, ik was eigenlijk te lief. Ik ga geen namen van spelers noemen waarmee ik gespeeld heb, want ik ben bang dat ik iemand vergeet. In mijn tijd in de A-selectie bij DHL heb ik wel met alle toppers van DHL gespeeld en getraind, daar ben ik best trots op. Ik wil wel de namen van mijn trainers noemen. Ik heb met Wim Tetteroo, Jan van de Akker en Peter Lips heel fijn samengewerkt."

- Wat doe je nu nog?
"Het ligt al een tijdje stil in deze tijd, maar ik ga vanaf september weer spinnen in de sportschool. Verder doe ik af en toe aan Jeules de Boules met mijn vrienden van Soos Dinges. En ik volg mijn zonen Mark en Barry bij SEP. Hopelijk doe ik dat in de toekomst ook als mijn kleinkinderen gaan spelen. Zo zie je maar, voetbal houdt eigenlijk nooit op!" (RvD)

Roel van Dorsten
Meer berichten
 
CustomHtml_1