Een bijzondere volleybalvereniging in Delft bestaat 30 jaar!  (foto: Coen Damen)
Een bijzondere volleybalvereniging in Delft bestaat 30 jaar! (foto: Coen Damen) (Foto: )

Homovolleybalvereniging het Roze Blok 30 jaar!

  sport

Delft – Ruim 30 jaar geleden werd homovolleybalvereniging 'het Roze Blok' geboren in Delft. "Een hele hechte groep die het goed doet in de competities."

Door: Svjetlana Zivkovic

Het Roze Blok is een homovolleybalvereniging welke gevestigd is aan de Henk van Riessenlaan 1 in Delft. "We richten ons voornamelijk op mensen uit de LHBTI-community, maar we staan eigenlijk gewoon open voor iedereen die enthousiast is voor volleybal", vertelt Coen Damen, voorzitter van homovolleybalvereniging het Roze Blok.

Ontstaan Roze Blok
"Het is ooit allemaal begonnen doordat een groep vrienden de behoefte had om met een groep homomannen te volleyballen. Daaruit is het Roze Blok ontstaan. We vieren dit jaar alweer het 30-jarige lustrum van de vereniging. Een prachtige mijlpaal waar we dan ook zeker heel erg blij mee zijn!" Volgens Coen voelden veel homoseksuele mannen zich in het verleden niet helemaal thuis bij een "gewone" (volleybal)vereniging. "De behoefte was er dus om een homovereniging op te richten. Een veel voorkomend commentaar is dat het lekker is om in de meerderheid te zijn. De leden doen regelmatig ook leuke dingen buiten de trainingen en wedstrijden om. Er is een hele hechte band en dat is mooi om te zien", vertelt Coen.

Competities
"We zitten nu op de helft van de competitie en kijken zeker uit naar wat komen gaat. We gaan er altijd met een goed gevoel naar Utrecht, waar we de wedstrijden spelen. Ik kan ook zeker zeggen dat we het goed doen. We spelen goed en winnen ook best veel wedstrijden", vertelt Coen trots. "Ondanks dat het niveau ontzettend varieert, is het niveau best behoorlijk. Als je met z'n allen aan de kant van het net staat, is die teamwork heel erg goed en dat is fijn. Iedereen staat voor elkaar klaar en helpt elkaar. Je voelt het samenspel. We hebben er ook altijd heel veel zin in met z'n allen en gaan er helemaal voor. Natuurlijk zit niet altijd alles mee en kun je niet elke wedstrijd winnen. Daar mag je uiteraard flink van balen, maar het belangrijkste is dat je je best hebt gedaan en dat je plezier hebt gehad."

Meedoen
Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen met een van de teams van het Roze Blok of om zelfs onderdeel uit te maken van de homovolleybalvereniging? Iedereen is van harte welkom om zich aan te melden of om vrijblijvend een keer mee te trainen met een van de teams om het gewoon even te beleven. "We zijn een homovolleybalvereniging, maar mensen die geen deel uitmaken van de LHTBI-community, zijn uiteraard ook gewoon van harte welkom! Sterker nog, we hebben nu ook leden die hetero zijn en die zich hebben aangemeld bij het Roze Blok", zegt Coen. Aanmelden is heel makkelijk. Ga hierovoor naar de website van het Roze Blok en vul het contactformulier in. Dit geldt ook voor degene die mee willen doen met een training. Alle details en verdere informatie met betrekking tot de kosten, trainingen, competities enzovoort, vind je ook op de site!

Meer berichten
 
CustomHtml_1