<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Folkert Majoor en Pieter van Rij en het scorebord van DAS, dat van de Bras mee verhuist naar de nieuwe sporthal in de Spoorzone.
Folkert Majoor en Pieter van Rij en het scorebord van DAS, dat van de Bras mee verhuist naar de nieuwe sporthal in de Spoorzone.

'Het was voor ons een perfecte locatie'

  sport

DELFT - DAS verhuist alsnog naar de nieuwe sporthal van Scholen Combinatie Delfland in de Spoorzone. Verder gaat de Delftse basketbalvereniging volgend jaar gebruikmaken van de Sporthal Piet Vink in Ypenburg.

Deze week kwam een einde aan een langere periode van onzekerheid voor DAS. Veertig jaar lang maakten de Delftse basketballers gebruik van hun niet heel oude maar wel vertrouwde Sporthal Brasserskade. Die vaste thuishaven moet het vanwege gemeentelijke bezuinigingen echter verlaten. DAS wilde niet, zoals de gemeente voorstelde, naar het centrum van de stad verhuizen, maar doet het nu toch. "Het is niet onze keuze", legt DAS-voorzitter Rienk Bijlsma uit. "Maar we moeten vooruit. "Als je bedenkt wat er nu met tafeltennisvereniging Phoenix gaat gebeuren, dan mogen wij nog blij zijn met wat voor ons is geregeld. Want de tafeltennisclub moet verhuizen naar een zaaltje aan de andere kant van de stad en hebben daar geen kantine meer. Terwijl ze nu juist een heel levendige kantine hebben waar meerdere clubs gebruik van maken. Op die manier word je club gewoon om zeep geholpen."
-Hoe ziet het er nu voor DAS uit?
"Voor ons is de verhuizing een hele verandering. Altijd lastig, maar ik verwacht geen grote problemen. We hebben geluk dat we ook in Sporthal Piet Vink terecht kunnen voor trainingen en wedstrijden van een deel van de jeugdteams."
-Waarom zijn jullie nu toch bereid naar de sporthal van SC Delfland te verhuizen?
"We wilden het liefst op de Bras blijven, maar dat was onbespreekbaar. Het is een gepasseerd station. Het parkeerprobleem bij SC Delfland is nog altijd geen oplossing voor, dus dat is wel een nadeel. Als je een wedstrijd hebt en 3 uur bij DAS moet zijn kost het je straks 7 euro 50 parkeergeld. Maar: we hebben daar in elk geval een kantine en de sporthal zelf is geschikt voor topsport. En zoals een Engels spreekwoord luidt: beggars can't be choosers."
-Hoe zie je de toekomst van DAS?
"Goed. Basketbal is een populaire sport onder de jeugd. Het groeit spectaculair. We willen ook het scholenkampioenschap in Delft weer gaan promoten, zodat nog meer jeugd met deze mooie sport in aanraking komt. Onze vereniging groeit en we verwachten dat die groei nog verder doorzet."
-Maar eerst komt dit weekend nog een allerlaatste moment in Sporthal Brasserskade...
"Klopt. Dan slapen zo'n zestig kinderen in de hal. Speciaal hiervoor zijn shirtjes gedrukt met de tekst 'Bye bye Bras'. Veel leden, oud-leden en Delftenaren kunnen nog altijd niet geloven dat het na dit weekend echt afgelopen is voor Sporthal Brasserskade. Het was voor ons een perfecte locatie."

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419604&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>