Timon Meulenberg speelt komend seizoen in het zwart en wit van Excelsior.
Timon Meulenberg speelt komend seizoen in het zwart en wit van Excelsior.

Timon Meulenberg kiest voor uitdaging bij Excelsior

sport

Met ingang van volgend seizoen gaat korfballer Timon Meulenberg de selectie van C.K.V. Excelsior versterken. Hij maakt de overstap van sportparkgenoot DES.

Maarten Taffijn, voorzitter van de Technische Commissie van Excelsior: "Wij zijn blij dat Timon voor ons heeft gekozen. Hij heeft vaardigheden die wij als een welkome aanvulling zien bij onze huidige en toekomstige spelersgroep voor komend seizoen. Het is een uitstekende spits met een prima schot, kan goed verdedigen en rebounden. Een echte allround speler. Hij heeft ons echt iets te bieden."

Zelf geeft Timon aan bewust voor Excelsior te hebben gekozen naar aanleiding van gesprekken met de TC en de trainer Frank Damshuiser. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en een omgeving met nieuwe prikkels die mij weer verder kunnen helpen in mijn ontwikkeling. Deze stap past bij mijn ambitie om een hoger niveau te bereiken. Bij Excelsior hoop ik te gaan ontdekken waar mijn top ligt binnen een talentvolle selectie. Zo hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de weg die Excelsior is ingeslagen."

Zijn toekomstig trainer, Frank Damshuiser, is erg blij met de komst van de allrounder: "Timon is een jonge talentvolle speler die alles in zich heeft om zijn kwaliteiten verder door te ontwikkelen. Ik ben bijzonder blij dat Timon volgend seizoen aansluit bij de selectie van Excelsior. Hij past goed in onze plannen om op korte termijn een stap omhoog te maken."

Maarten Taffijn sluit af: "Naast dat Timon ons veel te bieden heeft, heeft Excelsior Timon ook zeker iets te bieden. We hebben een enthousiaste en talentvolle spelersgroep, zeker met de wetenschap van de huidige groep en de spelers/speelsters die overkomen van DKC en een prima trainersstaf, waar hij van kan leren."