Een historisch moment: leden van DKC en Excelsior trainen voor het eerst samen.
Een historisch moment: leden van DKC en Excelsior trainen voor het eerst samen.

Jeugd van Excelsior en DKC traint voor het eerst samen

sport

Korfballers van Excelsior en DKC trainden afgelopen dinsdag voor het eerst samen. Dit deden ze met het oog op het volgende korfbalseizoen, als het dan opgeheven DKC opgaat in Excelsior. Dit seizoen maken de korfballers van jong tot oud dus alvast kennis met elkaar.

Op de velden speelden de korfballers hun geliefde spelletje met hun leeftijdsgenootjes van beide verenigingen. Op het terras schudden ook alvast de ouders elkaar de hand om kennis te maken.

Ook Excelsior-bestuurslid Maarten Taffijn was enthousiast: "Fantastisch om de twee verenigingen al zo snel te zien samensmelten tot één", reageert hij. "Vanaf vandaag leert iedereen elkaar echt kennen. Ook kunnen wij als samenwerkende technische commissies alvast gaan kijken naar de teamindelingen voor volgend seizoen. "

DKC-voorzitter Lex Veldhuis stond ook met een grote glimlach op het terras van Excelsior: "We worden ontzettend gastvrij ontvangen", zei Veldhuis. "Komende weken gaan we Excelsior nog beter leren kennen, wij hebben er zin in!"

Aanstaande zaterdag hebben beide verenigingen ook een druk gezamenlijk programma met allerlei activiteiten, dat wordt afgesloten met een groot feest.