'Het doel blijft om kampioen te worden'

sport

DELFT - Wippolder pakte zondagmiddag door een 0-4 zege bij HMC de tweede periode. Verdediger Luc van der Beek was tweemaal trefzeker.

- Hoe gingen jullie de wedstrijd in?
"We gingen voor een snel doelpunt, want als het tegen dat soort ploegen lang duurt, kan het weleens een vervelende middag worden. Na iets meer dan een kwartier stonden we met 0-2 voor."

- En dan scoor je zelf ook nog eens twee keer...
"Inderdaad. Dat gebeurt niet vaak als centrale verdediger. Ik had tot nu toe in twee seizoenen drie keer gescoord. Dat we mede door mijn goals de periode pakten, maakt ze wel extra bijzonder."

- Was het groot feest?
"Bij HMC wordt geen alcohol geschonken, maar we hadden zelf wel champagne en bier bij ons. Daarna hebben we bij onszelf in de kantine samen wat gegeten. Het was niet te uitbundig, want het doel blijft om kampioen te worden."

- Hoe schat je de kansen in?
"Het gaat tussen Den Hoorn, Concordia en ons. Ik schat vooral Concordia hoog in. Wij spelen komende weken bij Concordia en thuis tegen Den Hoorn. Zij laten al punten liggen en krijgen ODB nog in bloedvorm, terwijl wij hen al hebben gehad. De vooruitzichten zijn dus goed."