Afbeelding

Wippolder is, ondanks de slechte seizoensstart, zeker nog niet kansloos voor promotie, vindt Symon Valstar

sport

Editie: Week 47, Jaargang 20 |

Symon Valstar laat zijn tegenstander van Ammerstol gedesillusioneerd achter en blijkt ook als spelmaker zeer goed uit de voeten te kunnen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het seizoen van SV Wippolder begon met een valse start en de ploeg van Marcel de Letter bungelde enige tijd onderaan de ranglijst. Na enkele winstpartijen vond Wippolder weer aansluiting met de subtop in de Vierde Klasse.

“Het gaat inderdaad steeds beter”, stelt middenvelder Symon Valstar tevreden vast. “Al krijgen we af en toe nog weleens het deksel op de neus, zoals afgelopen zondag. Voetballend waren we een stuk sterker dan Ammerstol, maar uiteindelijk verloren we. We kwamen snel op een 2-0 voorsprong, maar verzuimden die uit te breiden. Uiteindelijk was het bij rust 2-2 en in de tweede helft was er weer een stormloop op hun doel. Wij benutten de vele kansen niet en zij profiteerden van een foutje dat bij ons achterin werd gemaakt. Dat is het risico als je met veel spelers ten aanval trekt.”

De nederlaag tegen het lager geklasseerde Ammerstol was natuurlijk teleurstellend, maar het seizoen van Wippolder tot nu toe is dat niet. “In het begin liep het niet zo lekker”, herinnert Valstar zich. “Ik denk dat we dachten dat we gewoon door konden gaan met waar we vorig seizoen waren gebleven, maar zo bleek het niet te gaan. Daarnaast kwam er een aantal nieuwe spelers bij en dat was in het begin best een beetje wennen.”

‘WE HEBBEN NU NA TIEN WEDSTRIJDEN AL BIJNA EVENVEEL PUNTEN ALS VORIG SEIZOEN’

Dat wennen hoefden de spelers van Wippolder dit seizoen niet aan het 3-5-2 systeem, waarvan trainer Marcel de Letter een overtuigd aanhanger is. “Vorig seizoen kostte dat nogal wat moeite, maar nu gaat dat een stuk beter. Dat kun je wel zien aan de resultaten, want we hebben nu na tien wedstrijden al bijna evenveel punten dan vorig jaar over het hele seizoen. Toen begon het na de winterstop echt lekker te lopen.”

De naam van Marcel de Letter is gevallen. Valstar is vol lof over zijn trainer. “Hij is duidelijk naar iedereen toe. Bovendien staat hij over het algemeen tussen de groep, maar weet hij ook wanneer hij even boven de groep moet komen te staan. Het is voor ons duidelijk wat hij verwacht.” Valstar zelf vindt dat Wippolder het als ploeg vooral van de inzet moet hebben. “Het combinatievoetbal is bij ons niet altijd zoals je graag zou willen dat het is. We trainen erop om vaker de zijkanten te zoeken. Dat is wel nodig ook, want we bedienen ons nog te vaak van de lange bal. We moeten het echt van onze strijd hebben. Dat zie je ook als het even niet zo lekker loopt. Dan gooien we er een schepje bovenop en blijkt het toch beter te kunnen.”

Valstar is Wippolder een belangrijke kracht op het middenveld. De 22-jarige voetballer die studeert om facilitair leidinggevende te worden, speelt het liefst op ‘de zes’, maar werd afgelopen zondag ‘op tien’ neergezet. “Dat beviel me best. Je weet dat je twee man achter je hebt staan en dan durf je toch wat meer risico in je spel te leggen. Daarnaast ben je zelf ook vaker in balbezit. Het spelen op die positie ging me best aardig af, maar ik speel toch het allerliefst als verdedigende middenvelder.” Deze positie past ook beter bij de specifieke kwaliteiten waarover Valstar beschikt. “Ik lees het spelletje aardig en daardoor zie ik vaak wel waar de ballen neerkomen. Ik ben positioneel dan ook best sterk. Bovendien ben ik kopsterk en weet ik verdedigende kopduels vaak wel in mijn voordeel te beslissen.”

‘IK BEN EEN ECHTE WIPPOLDER-JONGEN EN DAARVAN LOPEN ER HIER MEER ROND’

De resultaten bij Wippolder zorgen er samen met de goede sfeer voor dat Valstar het naar zijn zin heeft bij de club. “En dat is niet raar ook, want het is hier ontzettend gezellig. Ik ben een echte Wippolder-jongen en daarvan lopen er hier meer rond. Ik ben met voetballen begonnen bij Wippolder en speel sindsdien met een heel aantal jongens samen, waarmee ik dat nu nog doe. Er is ook een aantal jongens dat pas later bij de club gekomen is, maar die worden heel goed in de groep opgenomen.”

Valstar voelt zich dus thuis binnen de huidige selectie van Wippolder en hoopt dat deze nog de nodige jaren intact blijft. “We hebben een heel jonge groep met twee wat oudere jongens erbij. Ik denk dat we voetballend nog niet op onze top zitten. Uiteindelijk is het voor mij wel de bedoeling dat we met deze groep naar de Derde Klasse promoveren. Misschien lukt dat dit seizoen al, maar als dat niet gebeurt, denk ik dat we volgend seizoen een goede kans maken. Nicolaas Boys en ASW vond ik sterke ploegen, maar ik denk dat we voor de rest niets onderdoen. Een periode zit er dus misschien wel in en als je eenmaal in de nacompetitie zit, kun je ook zomaar promoveren.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12