Afbeelding

Ervaren volleybalrotten zijn weer de sterksten van ons land

sport

Editie: Week 39, Jaargang 20 |

De recreanten volleyballers van Kratos: eeuwig jong, eeuwig kampioen?

DELFT – Wordt in Delft geen topsport bedreven? Onzin! Het recreanten volleybalteam van Kratos ’08 werd vorig weekend voor de tweede keer Nederlands kampioen.

Het team is jaarlijks veruit de sterkste in de hoogste afdeling van de competitie en mag daarom naar dit NK toe. Met in de afgelopen jaren achtereenvolgens een vijfde, eerste, tweede en nu dus weer een eerste plaats als resultaat. Speler en nestor Simon Knot lacht. “Of we nog hogerop kunnen, Europees of zo? Ja, de Paralympics misschien.”

Het team van Kratos herbergt een ongelooflijke hoeveelheid ervaring, waarbij spelers als Hans de Bruin, Arno Goossen, Simon Knot, Wouke Lam ook op hoog niveau speelden. Volleybal is kennelijk een spel dat je niet snel verleert. Knot bekent zelfs eerlijk dat hij niet meer traint maar alleen competitie speelt. “Ik ben de oudste (58 jaar, red.) en mag dus het hardst klagen na afloop. Na het NK was ik wel een halve week moe, na 15 sets mag dat ook wel. Dat wij het telkens weer redden komt door onze ervaring. Positioneel staan we altijd heel goed. Een voordeel is dat bij de recreanten het net wat lager hangt, al springt Hans de Bruin nog bijna over het net!”

De volleybalgeschiedenis van het succesvolle team ligt deels bij de voorloper van de vereniging Kratos, Skania, en deels bij Delta. Een mooi voorbeeld van de krachten bundelen. Er is ook een hecht collectief gegroeid, want naast het sporten met elkaar is ook het gezellig bij elkaar zijn na afloop van wedstrijden een geweldige trekpleister. Zoals Simon bewijst met: “Deze sport gaat nooit vervelen. En dat komt zeker ook door het après-volleybal. Vrijdags zitten we na een wedstrijd het langst aan de bar, tot wel twee of drie uur. Sluiten wij de tent af. Heerlijk, het is een superteam.”

Op het NK was het met name in de halve finale wel flink aanpoten geblazen. “De eerste set wonnen we met drie punten verschil, de tweede verloren we met drie punten verschil. Dus kwam er een verlengstuk om vijf punten. Toen hebben we de tegenstander met 5-1 weg gestampt. De finale wonnen we een stuk makkelijker, in twee sets.” Clubgenoot Jan Kroon, bestuurslid van de volleybalbond, reikte de prijzen uit. Dat werd een hartelijk weerzien. Naar verwachting staan de kampioenen volgend jaar weer op het NK. “We hebben al drie of vier jaar geen competitiewedstrijd meer verloren, soms zijn we gewoon te sterk”, zegt Simon Knot onomwonden. Geen probleem, een kampioen heeft recht van spreken.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12