Afbeelding

De voordelen van een ziekteverzuimverzekering voor werkgevers

Partnerbijdrage

Als je een eigen bedrijf hebt, heb jij je ongetwijfeld al eens verdiept in de verzekeringen die je voor jezelf en je medewerkers af kunt sluiten. Je bent toen ongetwijfeld ook een verzuimverzekering tegengekomen. Heb je deze verzekering niet afgesloten? Overweeg dit dan alsnog te doen. Een ziekteverzuimverzekering heeft namelijk flink wat voordelen voor werkgevers. Om jou hiervan te overtuigen, zetten we hier de grootste voordelen van deze verzekering voor je op een rijtje.

1. Bescherming tegen loondoorbetaling bij langdurige ziekte
Is een medewerker langdurig ziek? Dan ben je als werkgever wettelijk verplicht om twee jaar lang minimaal 70 procent van zijn loon door te betalen. Omdat dit een flinke kostenpost kan worden, is het niet prettig als je het loon van de zieke werknemer uit eigen zak moet betalen. Dit is niet aan de orde als je een verzuimverzekering hebt. De kosten voor loonbetaling worden dan vergoed door je verzekeraar. Jij kunt je bovendien nog aanvullend verzekeren voor de kosten van begeleiding en re-integratie van een langdurig zieke medewerker.

2. Continuïteit van je bedrijf komt niet in gevaar
Voor veel werkgevers is de financiële bescherming al voldoende om een verzuimverzekering af te sluiten. Ben je nog niet geheel overtuigd? Dan moet je weten dat deze verzekering er ook voor kan zorgen dat de continuïteit van je bedrijf niet in gevaar komt. Je beschikt namelijk over de financiële middelen om een vervanger aan te trekken of maatregelen te nemen om de werkzaamheden toch voort te zetten. Dit is waarschijnlijk niet het geval als je niet verzekerd bent voor langdurige ziekte van medewerkers, want je moet het loon zelf doorbetalen.

3. Aantrekkelijk voor werknemers
Je ziet dit derde voordeel misschien niet als een voordeel voor werkgevers, maar dat is het wel degelijk. Door een ziekteverzuimverzekering af te sluiten, laat je zien dat personeel belangrijk is voor jouw bedrijf. Medewerkers hoeven zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over hun inkomen als ze langdurig ziek worden en je een ziekteverzuimverzekering hebt. Dit kan het makkelijker maken om nieuw personeel aan te trekken en gewaardeerde krachten aan boord te houden.

4. Kleinere kans op langdurige ziekte
Als werkgever wil je er ongetwijfeld alles aan doen om langdurige ziekte onder je personeel te voorkomen. Het probleem is alleen dat veel ondernemers niet weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt een ziekteverzuimverzekering nog een extra voordeel. Als je de basisdekking uitbreidt met een aanvullende verzekering, kun je ervoor kiezen om preventie mee te verzekeren. Dit houdt in dat je professionele hulp krijgt om de kans op langdurige ziekte te verkleinen. Is er alsnog sprake van langdurig verzuim? Dan word je bovendien ondersteund bij het beheer hiervan.

5. Op maat gemaakt
Een laatste voordeel van een ziekteverzuimverzekering is dat deze voor ieder bedrijf op maat gemaakt wordt. Hierdoor betaal je alleen voor dat wat je echt nodig hebt. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je eerst antwoord wilt op de vraag ‘wat kost een verzuimverzekering?’ voordat je de knoop doorhakt. Omdat deze verzekering voor ieder bedrijf anders is, kunnen we je niet precies vertellen wat de premie is. Als je een prijsindicatie wilt krijgen, maak je een afspraak met een verzekeraar. Op basis van de gegevens van je bedrijf kunnen zij je vertellen hoeveel een ziekteverzuimverzekering per maand kost.