Afbeelding

De voordelen van een projectmanagementtool uitgelicht

Partnerbijdrage

Vroeger werkten veel bedrijven zelfstandig, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Organisaties doen vandaag de dag namelijk steeds meer in projectverband. Zo werken er bijvoorbeeld verschillende afdelingen binnen één organisatie samen. Daarnaast zien we steeds vaker dat er voor een project wordt samengewerkt met één of meerdere organisaties. In dat geval kan het handig zijn om een projectmanagementtool te gebruiken, zoals Prinzi. Vraag jij je af of zo’n tool iets voor jouw organisatie is? In deze tekst lichten we de voordelen van een projectmanagementtool uit.

1. Je behoudt het overzicht
Als er verschillende afdelingen of organisaties samenwerken aan een project, kan het overzicht van het werk uit het oog verloren worden. Dit is zonde, want dit kan gedurende het project voor problemen zorgen. Met een projectmanagementtool hoef je hier niet bang voor te zijn. Met zo’n tool krijg je namelijk overzicht en grip op jouw projecten. Hierdoor kan iedereen die aan het project werkt zien hoe het met de voortgang gesteld is.

2. Je bent verzekerd van een goede project administratie
Een tweede voordeel van een projectmanagementtool is dat je verzekerd bent van een goede project administratie. Niet iedere organisatie ziet het belang hiervan in. Toch moet je weten dat dit de basis is van goed projectmanagement. Is de administratie een rommeltje en houdt eigenlijk niemand dit bij? Dan is het vrijwel niet mogelijk om een project bij te sturen. Reden genoeg om voor een goede administratie te zorgen. Met een projectmanagementtool is dit mogelijk. Met de tool van Prinzi kun je onder meer projectlogboeken, urenadministratie, financiële administratie en een overzicht van de activiteiten bijhouden in één oplossing.

3. Digitaal scrum- of Kanban-bord
Wanneer er meerdere afdelingen of organisaties aan een project werken, is het handig om te weten hoe het gesteld is met de voortgang. Een digitaal scrum / kanban bord kan jou hierbij helpen. Op zo’n bord kun je namelijk kaartjes aanmaken voor de verschillende fases van een project. Met de tool van Prinzi kun je deze kaartjes rangschikken onder to do, doing en done. Hierdoor ziet iedereen die aan het project werkt in één oogopslag wat er nog gedaan moet worden, wie wat doet en wat er afgerond is. Aan de kaartjes kun je bovendien een deadline hangen, zodat iedereen weet wanneer iets af moet zijn.