Afbeelding

Kunst, de crisis voorbij

lopende zaken

Editie: Week 8, Jaargang 23 |

Uitgebreide keuze bij De Kunsthuizen.

DELFT – Aan het Vrouwjuttenland in Delft is Galerie & Kunstuitleen Kunsthuis Delft gevestigd. Adres: Vrouwjuttenland 22, 2611 LC Delft. Het Kunsthuis heeft een unieke formule. Vanuit vestigingen in Delft, Leiden, Breda en Apeldoorn kunnen zakelijke én particuliere klanten er terecht voor één van de meest uitgebreide collecties van moderne Nederlandse kunstenaars van naam. Ondanks het uitdagende economische klimaat mag het Kunsthuis rekenen op warme belangstelling.

Kunst wordt algemeen genomen als luxe product beschouwd, daarmee zou je verwachten dat in een economisch lastig klimaat ook de belangstelling voor kunst afneemt. Henk-Jan Mulder van Kunsthuis Delft verwoordt: “Natuurlijk is het ook voor onze branche een uitdagende tijd. Toch zie je dat op de kunstmarkt het ene na het andere record wordt gebroken. Het draait daarbij vooral om kwaliteit van het aangebodene. Dat geldt ook voor onze collectie. Wij hebben altijd geïnvesteerd in uitzonderlijk talent, kunstenaars waar nog veel toekomstperspectief zit of die tot de absolute wereldtop behoren, zoals Damien Hirst. Dat, gekoppeld aan onze laagdrempelige toegankelijkheid van onze kunstuitleen heeft er gelukkig voor gezorgd dat het publiek ons ook in deze tijden goed weet te vinden.”
Ironisch genoeg blijkt juist de crisis voor het Kunsthuis een belangrijke groeifactor. “Dat klopt. In tijden van bezuinigingen wordt door iedereen meer dan ooit gekeken naar prijs, kwaliteit, keuzemogelijkheden en bijvoorbeeld flexibiliteit. Op onze website, www.kunsthuizen.nl, staat de hele collectie online, inclusief prijzen en mogelijkheden. We merken dat de uitgebreide keuze, de gevestigde namen en de wisselmogelijkheden klanten erg aanspreekt. Zo kun je rustig eens een kunstwerk in huis halen zonder dat je gelijk aan een grote aankoop vast zit en dat vinden klanten juist in deze tijd extra prettig.” Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Telefoon: (015) 213 33 27. Internet: www.kunsthuizen.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12