Het team van Fysiotherapie Delft Zuid
Het team van Fysiotherapie Delft Zuid

Fysiotherapie Delft Zuid heeft niet stilgezeten

kijk op de wijk

DELFT - De fysiotherapeuten mogen maandag weer open, waardoor ze iedereen dan weer de juiste zorg kunnen verlenen.

Tessa van Ommen van Fysiotherapie Delft Zuid is blij weer open te kunnen voor iedereen, al hebben de therapeuten van haar praktijk ook de afgelopen weken niet stilgezeten.

Hoe hebben jullie de cliënten de afgelopen weken geholpen?
"Wij zijn er positief ingegaan en hebben creatief gekeken naar wat we nog wel konden betekenen voor mensen met klachten. Klachten werden besproken middels videobellen, waarna oefenprogramma's op maat zijn samengesteld. Video's hielpen cliënten de oefeningen thuis te doen. In deze tijd is ook online fysiopilates ontstaan, waarbij mensen middels een livestream twee keer per week lessen kunnen volgen."
Hoe hebben jullie de praktijk klaargestoomd voor de opening?
"De versoepeling van de maatregelen komt er op neer dat we in principe onze werkzaamheden weer mogen hervatten, maar natuurlijk wel in de nieuwe werkelijkheid. De afgelopen tijd is de praktijk ‘coronaproof’ gemaakt. Alles in de praktijk is naar de richtlijnen van het RIVM en de beroepsgroep aangepast. We hebben voldoende beschermingsmiddelen en de praktijk is zo ingericht dat er geen contact plaatsvindt tussen verschillende cliënten."

Hoe pakken jullie het werk nu weer op?
"We zijn vanaf maandag weer volledig open en mogen opschalen. We kijken bij wie fysieke zorg prioriteit heeft, kunnen de achteruitgang stoppen en de schade herstellen. Daarnaast maken wij deel uit van het multidisciplinair netwerk 'Samen op een lijn', waarmee wij ex-coronapatiënten helpen revalideren. Dit doen wij samen met andere disciplines, zoals de diëtiste, psychotherapeut, logopedist en ergotherapeut. Iemand die erg is afgevallen verliest spierkracht en dan is de juiste voeding naast training belangrijk. Angst, vermoeidheid en ademhalingsproblemen zijn bijvoorbeeld voor de psychotherapeut en logopedist."

Hoe belangrijk is het dat mensen nu contact opnemen?
"Het is heel belangrijk om niet te blijven wachten met klachten, want dan kan de situatie verslechteren. Het is ook helemaal veilig om geholpen te worden door ons. We screenen alles zorgvuldig tijdens een eerste gesprek en kijken wat goed is. Mensen hoeven dus niet angstig te zijn om naar onze praktijk te komen."

Fysiotherapie Delft Zuid, Zagwijnpad 1, 0152620285, 0646139952, www.fysiodelftzuid.nl