Surinaamse èn Nederlandse specialiteiten bij Parbomarkt. | Foto: EvE
Surinaamse èn Nederlandse specialiteiten bij Parbomarkt. | Foto: EvE (Foto: )

"Dat mensen steeds meer naar ons komen is een groot compliment"

  kijk op de wijk

DELFT – Ja, nog steeds krijgt hij geregeld wel mensen binnen die nog niet wisten dat Parbo Markt, de Surinaamse specialiteitenwinkel, nu aan de Delftse Ternatestraat 109 gevestigd is, maar de bekendheid van Parbo Markt neemt wel toe, merkt eigenaar Sanjay.

"We merken ook dat er mensen van buiten de stad specifiek naar ons komen. Mensen die voorheen naar Den Haag gingen voor hun Surinaamse producten, maar die nu bewust naar Delft rijden. Dat beschouw ik als een groot compliment." Dat betekent niet dat Sanjay op zijn lauweren gaat rusten: "We proberen onze kwaliteit en assortiment constant te verbeteren."

Zeevruchten
Parbo Markt heeft een ruim assortiment Indische en Indiase producten, maar is vooral bekend door de de Surinaamse specialiteiten. Niet voor niets is Parbo de afkorting voor Paramaribo! "De afgelopen maanden is ons assortiment flink uitgebreid. Zo hebben we nog meer Surinaamse groenten in huis, naast de bekende kouseband bijvoorbeeld ook Sopropo, Oker en Antruwa, en hebben we ook verschillende Surinaamse vissoorten en zeevruchten zoals garnalen." De zeevruchtenmix is heel populair vooral bij de Hollandse klanten. Naast al die exotische artikelen kun je bij Parbo Markt ook prima terecht voor Nederlandse groenten. "Als je stamppot wilt hebben we daar oók de spullen voor", lacht Sanjay. Daarnaast merkt hij dat de belegde broodjes van Parbo Markt, broodjes kip of bakkeljauw of kippenlever steeds meer populariteit genieten: "De verkoop daarvan is echt geëxplodeerd."De broodjes worden dan ook vers en volgens eigen recept bereid.

Buurtwinkel
Een mooi assortiment is één ding, Parbo Markt is vooral ook een echte buurtwinkel, waar je natuurlijk even snel een boodschap kunt halen, maar waar je ook nog volop aandacht krijgt. "Mijn ouders staan in de winkel. Ze zijn al 75, maar ze vinden thuis achter de geraniums zitten helemaal niks. Door in de winkel te werken blijven ze helemaal fit en hebben ze heel veel sociale contacten met de buurtbewoners. Ze wonen al 42 jaar in Delft, voelen zich helemaal thuis. Het is ook één van de redenen dat we, na vele jaren een toko in Rotterdam gehad te hebben, in Delft met de winkel begonnen zijn. We wisten dat ze hier gelukkig van zouden worden." Tijd voor een praatje dus. En op de parkeermeter hoef je niet te letten: je kunt de hele dag gratis parkeren, dus de winkel is prima bereikbaar. Parbo Markt is dagelijks geopend van 9.30-18.00 uur, of soms wat langer. Op vrijdag is de winkel geopend tot 20.00 uur. Op zondag is de winkel gesloten.

Meer berichten
 
CustomHtml_1