Met de cadeauservice van Kleurrijk Vilt geeft u altijd het juiste cadeau! (Foto: EvE)
Met de cadeauservice van Kleurrijk Vilt geeft u altijd het juiste cadeau! (Foto: EvE)

Atelier Kleurrijk Vilt: het handwerkparadijs van Delft

kijk op de wijk

Delft – Atelier Kleurrijk Vilt bestaat deze maand alweer zeven jaar. Monique de Vreede gaat dat natuurlijk vieren!

"Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby", lacht Monique. Haar atelier aan de Rochussenstraat is inmiddels een bekend adres voor handwerkliefhebbers. Kleurrijk is het juiste woord, want de winkel is letterlijk afgeladen met wol en katoen in iedere denkbare kleur. Ook vind je er alle handwerkboeken die worden uitgegeven. Belangrijker nog is dat het atelier verzamelplaats is voor mensen die van creatief bezig zijn houden. Zo is er iedere woensdag van 10.00-12.00 uur een gezellige haak- en brei-ochtend, en er zijn geregeld workshops vilten. "Met vilten is het ook allemaal begonnen", herinnert Monique zich. "Ik stond indertijd geregeld op markten en ik had een atelier in De Hoven. Op een gegeven moment werd breien ineens heel populair, en kwam er heel veel vraag naar wol. Zo ben ik in het vak gerold. In 2012 ben ik naar de Rochussenstraat verhuisd." Haken en breien is nog steeds erg in, aldus Monique. "Op Facebook zijn talloze haak- en breigroepen. Sinds 2014 zijn ook CAL's in de mode. Dan krijg je wekelijks een patroon van bijvoorbeeld een sjaal of deken via internet."

Jubileumworkshop
Natuurlijk gaat Monique het zevenjarig jubileum ook vieren. "Op 25 mei komt Annemarie van Benthem, schrijfster van een paar bekende haakboeken, een haakworkshop geven. Vanwege haar populariteit is het wel verstandig je van tevoren even op te geven. Dat kan via Facebook, telefonisch via tel. 06-34265869 of in de winkel. Daarnaast krijgt ook iedere klant vanaf 25 mei tot de voorraad strekt een leuke attentie."

Cadeauservice en spaarkaart
Intussen staat de ontwikkeling in het atelier niet stil. Het nieuwste idee van Monique is de cadeauservice: "Mensen vinden het leuk om een cadeautje uit het atelier te krijgen. Maar vaak weten de gasten niet precies wat ze moeten kopen. Dan kun je ze helpen door bij mij in de winkel een doos te vullen met artikelen die je graag zou willen hebben. Je gasten kunnen daar dan iets uit zoeken. Zo weten zij zeker dat ze het juiste cadeautje kiezen, en jij krijgt iets dat je ook echt graag wilt hebben." Verder heeft Monique ook nog steeds de spaarkaart. Voor iedere 10 euro die je besteedt krijg je een stempel. Is je spaarkaart vol met 12 stempels? Dan krijg je vijf euro korting op je volgende aankoop.
Snel naar Atelier Kleurrijk Vilt dus, voor handwerkartikelen, gezellige workshops en veel creatieve tips. En vergeet Monique niet te feliciteren!