Afbeelding

Van Deelen Gevelwerken: meer dan reinigen alleen

kijk op de wijk

NOOTDORP - Je wilt natuurlijk dat je huis of bedrijfspand er tiptop uitziet. Regelmatig onderhoud van de gevel is daarbij van belang, want die bepaalt voor een groot deel het aanzicht. Voor gevelonderhoud schakel je natuurlijk een specialist in. Van Deelen Gevelwerk is zo'n specialist.

"Vroeger ging ik al met mijn vader mee. Mocht ik de ramen zemen en graffiti verwijderen, op de ouderwetse manier", herinnert Patrick van Deelen zich. Het wakkerde bij hem de interesse voor gevelonderhoud aan. Inmiddels is hij al meer dan 25 jaar eigen ondernemer en is zijn bedrijf Van Deelen Gevelwerken uitgegroeid tot een bekend begrip in de regio Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. "En we werken ook wel daarbuiten." Van Deelen en zijn team doen alles op het gebied van gevelreiniging en onderhoud. "We reinigen met zowel koud als warm water, en we doen ook stoomcleaning, wat o.m. gebruikt wordt om verf te verwijderen. Moeten we echt grondig te werk gaan, dan kunnen we Torbostralen, zandstralen." Voor zijn werk gebruikt Van Deelen state-of-the-art apparatuur: "Als je het goed wilt doen heb je topgereedschap nodig."

Alle soorten onderhoud
Maar Van Deelen en zijn mensen doen meer dan reinigen alleen. "Je kunt bij ons terecht voor àlle onderhoud. Beginnen je voegen een beetje te verzepen? Wij kunnen dat weer helemaal herstellen en beheersen daarvoor alle technieken: snijvoegen, knipvoegen, noem maar op." Hakken, voegen, metselwerk en betonrenovatie, schilder en herstelwerk, het kan allemaal. Ook impregneren injecteren behoort tot de mogelijkheden. "Zo maken we alles weer waterdicht en dampdoorlatend."
Van Deelen werkt veel voor Verenigingen van Eigenaren, woningbouwverenigingen, maar ook particulieren. "We werken ook met een aantal aannemers samen."

Steigerverhuur
Wil je als eigenaar zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het schilderwerk, dan kan Van Deelen u ook helpen: het bedrijf zet uw huis graag letterlijk in de steigers. "We verhuren zowel rolsteigers als opbouwsteigers", aldus Van Deelen. Tot 15 á 20 meter bouw ik die zelf op. Wilt u hoger, dan werk ik daarvoor samen met een steigerspecialist uit Schiedam, zodat u er verzekerd van kan zijn dat het goed en veilig is."
Een belangrijk punt, dat laatste. Gevelwerk is niet ongevaarlijk en kun je dus het beste overlaten aan de specialist. "Wij hebben ruime ervaring met alle soorten gevels, de juiste apparatuur ervoor en we zijn ook nog eens VCA gecertificeerd. We weten dus heel goed wat we doen."