<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt u aangeboden door Roepman Makelaardij

Prachtige voormalige Goudriaan Pompen woning bij de Beestenmarkt

DELFT - Ger en Everdine wonen al weer tien jaar naar volle tevredenheid in deze karakteristieke, half vrijstaande woning aan de Beestenmarkt.

Alhoewel, het is in feite een toegangsstraatje op de Beestenmarkt. Het betreft het woonhuis behorend bij de voormalige fabriek Goudriaan Pompen. Dat pand, waarmee een binnenplaats wordt gedeeld, heeft later de bestemming van interieurwinkel gehad en heeft inmiddels weer een andere functie. "We hebben er recht van overpad", zegt Everdine. "De deur aan de straat leidt naar het binnenplaatsje, waar wij de voordeur aan de zijgevel van de woning hebben."
Ger en Everdine kwamen van een andere woning in Delft. Ze zochten de binnenstad op, vanwege de levendigheid. "We houden wel van leven in de brouwerij en dat heb je hier aan de Beestenmarkt genoeg", zegt Ger.
De woning is in 1964 overigens helemaal herbouwd, maar wel met de driehonderd jaar oude stenen van een voormalige boerderij in Wassenaar. De gevel heeft een keurige knipvoeg. "Zelf hebben we de woning helemaal laten renoveren en moderniseren", zegt Ger. Dit maakt dat de woning in een uitstekende staat van onderhoud verkeert. Met nieuw leidingwerk, gestucte muren en sfeervolle details van duurzame materialen. De originele sfeer en details zijn behouden gebleven. "En we hebben ook nog eens een heleboel ruimte. Een gezin met drie kinderen kan hier prima wonen."
Een woonkamer met een aparte keuken, een plaatsje waar je lekker buiten kan zitten. Boven twee slaapkamers en een badkamer, en op de tweede verdieping nog eens twee slaapkamers inclusief een 'washok'. "In de berging, met opstelplaats CV-ketel, bij ons plaatsje heb ik een betonnen vloer laten leggen", zegt Ger. "En er zit een tweede deur in, alleen van onze kant te openen. Een eenzijdige vluchtweg bij brand, zoals afgesproken met onze buren."
In de woonkamer kijk je schuin op de Beestenmarkt. En boven heb je ook op twee plaatsen prachtig zicht op het gezellige plein. "Het fijne is dat we totaal geen geluidsoverlast hebben", zegt Everdine. "Het is een heel gezellige omgeving, zonder de vervelende kanten er van te ondervinden, omdat het huis in de restauranthoek zit, is het rustig wonen. Je moet het raam opendoen, wil je het geroezemoes kunnen horen."
De woonkamer heeft een massief eiken vloer. De eetkeuken heeft een zwartwitte tegelvloer. De Siematic keuken is prachtig en voorzien van alle denkbare, luxe Miele inbouwapparatuur. "En op het plaatsje wat hier op uit komt kan je echt heerlijk buiten zitten", zegt Ger.
De hele eerste verdieping heeft ook een massief eiken vloer. De twee slaapkamers zijn licht en de moderne badkamer heeft een douche en een wastafel. "Het huis voelde meteen goed", zegt Everdine. "Het was thuis komen, wauw wat een leuk huis."
De tweede verdieping is helemaal voorzien van extra brede massieve grenen landhuisdelen. De eerste slaapkamer heeft een dakkapel en een Velux kantelraam, met veel bergruimte onder knieschotten.
De tweede slaapkamer heeft een inbouwkast en een Velux dakraam, met extra bergruimte onder een dakschot. De door Everdine als 'washok' omschreven afgesloten betegelde ruimte heeft een wastafel en hier is ook de opstelplaats voor de wasmachine en de droger.

Beestenmarkt 54, Delft
Vraagprijs is 499.500 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>