HuisKinesis met foto-exposities om blij van te worden.
HuisKinesis met foto-exposities om blij van te worden. (Foto: Martijn Linthorst)

Historisch Delft in HuisKinesis - voor fotografie

  Historie

DELFT - De expositie Historisch Delft in HuisKinesis is nog tot en met 4 augustus te bezichtigen. In de expositieruimte aan de Voorstraat hangen foto's van diverse fotografen.

De foto's hebben allemaal een historisch Delfts tafereel met Delftse gebouwen als onderwerp. Wat te denken van de foto Calvé sluit de poorten van fotograaf Jac. Mostert. Hij was het die het teloorgaan van de fabriek binnen de Delftse stadsgrenzen weergaloos op de gevoelige plaat heeft weten vast te leggen. Dezelfde fotograaf Jac. Mostert fotografeerde bijvoorbeeld ook Zeepfabriek Bousquet. Ook een fabriek die de deuren heeft moeten sluiten, maar welk gebouw later een andere bestemming kreeg. De lijmfabriek aan de Rotterdamseweg, een andere historische Delftse plek, wat nu Lijm&Cultuur heet. Ook deze locatie is op uiteenlopende manieren gefotografeerd en veel van de plaatjes uit het archief van Lijm zijn nu tentoongesteld in HuisKinesis. Hetzelfde geldt voor HuisKinesis zelf trouwens, waar ook de archieven van open gegaan zijn. Waarbij met name foto's van het oude autobedrijf Kinesis aan de Voorstraat 18 naar boven zijn gekomen.
De foto-tentoonstellingsruimte HuisKinesis is open op vrijdag en op zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
HuisKinesis, een foto-tentoonstellingsruimte voor 'liefhebber-fotografen', met als filosofie 'haal die mooie digitale beelden uit je PC´. En de missie 'het vele moois aan fotografie, verstopt in PC's, soms geplaatst op internet, een plek te bieden aan de muur'.
Voor liefhebber-fotografen en andere belangstellenden zijn het foto-exposities om blij van de worden, een 'kwaliteitsmomentje' in het centrum van Delft, informatief en inspirerend.
Stichting HuisKinesis stelt zich ten doel de kennis en kunde van de fotografie, met name gericht op vrije-tijdfotografen, te stimuleren. Hiertoe biedt HuisKinesis vrije-tijd- of liefhebber-fotografen door middel van het organiseren van exposities de gelegenheid hun werk te tonen.
Tevens is op deze plek gevestigd Wijnhuys Kinesis, de nieuwe wijnwinkel aan de Voorstraat. Fotografie en wijn vormen een mooie combinatie. Neem alvast een voorproefje op www.huiskinesis.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1