Chris Weijers van DP6 Architectuurstudio ontwierp een moderne entree voor het Microtheater (Foto: PR)
Chris Weijers van DP6 Architectuurstudio ontwierp een moderne entree voor het Microtheater (Foto: PR)

Toneelvereniging De Flits vraagt om hulp

cultuur

De Delftse toneelvereniging De Flits bestaat alweer bijna tachtig jaar. Het interieur van het Microtheater is intussen flink verouderd en nodig aan een update toe. Het amateurgezelschap heeft daarom een crowdfundingsactie in het leven geroepen om de entree en de foyer een opknapbeurt te geven.

De Delftse toneelvereniging De Flits is in 1939 opgericht door een aantal enthousiaste oud-leerlingen van de ULO en is uitgegroeid tot een toneelvereniging met 35 leden met een eigen theater, het Microtheater. Per jaar worden worden twee producties ingestudeerd met in totaal ongeveer veertig voorstellingen. Dit jaar staan de amateurkunstenaars tot en met mei met de voorstelling Ifigeneia Koningskind op de planken. Het toneelstuk is gebaseerd op Ifigeneia in Aulis van Euripedes. In de bewerking van Pauline Mol en met de regie van Marian Pankow is het verhaal toegankelijk voor jong en oud.

Plannen
De leden van de vereniging willen hun theater een eigentijdse uitstraling geven, te beginnen met de entree. In samenwerking met een architect is er een plan gemaakt om de gehele benedenverdieping grondig te renoveren. Er komen glazen deuren in de pui , en ook de binnendeuren naar de foyer toe worden van glas voorzien. Verder zal de inrichting van de entree flink worden gepimpt. Door deze aanpassing wordt tegelijk de voorgevel goed geïsoleerd. In een later stadium komt de rest van de foyer aan de beurt; de vloer, het plafond, de bar en de muren worden aangepakt. Alles om de bezoeker zich nog meer thuis te laten voelen en om het theater een goede aanvulling te laten zijn op het Delftse culturele circuit.

Tegenprestaties
Voor de hele renovatie is een flinke berg geld nodig. De amateurvereniging hoopt door middel van de crowdfundingsactie voor eind april het streefbedrag van 8.500 euro bij elkaar gespaard te hebben. Als tegemoetkoming aan alle donateurs heeft De Flits de volgende tegenprestaties op het programma staan: Volgspot: bij 20,- euro een jaar donateurschap voor een persoon; Warming up: bij 50 euro kunt u met twee personen een repetitie bijwonen; Backstage: bij 100,- krijgt u twee vrijkaartjes voor een voorstelling, een drankje en een Meet & Greet met de cast, inclusief foto; Rode loper: bij 200 euro krijgt twee vrijkaartjes voor een voorstelling wordt u opgehaald en weer thuisgebracht (in de regio Delft); Matinee: bij 500 euro mag u op de verjaardag van De Flits op 18 november 2018 met vier personen genieten van een high tea en de voorstelling bezoeken; Ereloge: bij 1250 euro krijgt u voor twee personen een diner aangeboden, na de voorstelling een overnachting in een hotel en een taxi van en naar huis; In de schijnwerper: bij 2000 euro mag u een van de voorstellingen met uw eigen vrienden en familie komen bezoeken zonder dat er ander publiek bij is.

Meer informatie
Via www.voorjebuurt.nl/microtheater kan iedereen die het microtheater een warm hart toedraagt een donatie doen. Voor meer informatie zie www.deflits.nl/entrez