Wendy Krikken deed al meerdere keren mee aan Kerstconcert in Delft.
Wendy Krikken deed al meerdere keren mee aan Kerstconcert in Delft.

'Ik hoop dat we er met z'n allen weer een mooi kerstfeest van maken'

cultuur

DELFT – Kerstconcert in Delft kan dit jaar rekenen op deelname van twee grote talenten in de wereld van klassieke muziek: Wendy Krikken en Jasper Leever. En het mooie is: ze zullen samen in actie komen.

Wendy Krikken is nog jong, maar heeft al meerdere Kerstconcerten in Delft op haar cv staan. De 24-jarige sopraan uit Monster studeert momenteel aan het Mozarteum in Salzburg, waar ze een opera opleiding volgt. "Afgelopen maanden heb ik hier ontzettend veel geleerd en krijg ik hele positieve berichten van alle docenten hier`, laat ze vanuit Salzburg weten. Recent kreeg ze te horen dat ze de hoofdrol krijg in het stuk Le nozze di Figaro van Mozart. "Het gaat dus allemaal heel erg goed."

Ze koestert mooie herinneringen aan Kerstconcert in Delft. "Dit concert geeft mij altijd het ultieme kerstgevoel", zegt Krikken. "Met alle mooie lichten en de mooie versieringen en natuurlijk de prachtige muziek. Het is altijd ontzettend koud in de kerk, maar met deze warme sfeer voel je daar meestal niet zo veel van." Jasper Leever kan daarover meepraten. De 26-jarige Rijswijker kwam er al eens met het Delfts Studenten Muziek Gezelschap Krashna Musika in actie. "Het is in de winter best fris in de Oude Kerk, maar verder is het een fantastische locatie", geeft Jasper Leever aan. "Verder ken ik Delft als een erg warme stad." Leever studeert momenteel aan de Opera Academie in Amsterdam. Toen Wendy Krikken en muzikaal leider Gerard Breas hem vroegen of hij interesse had om op vrijdag 16 december mee te doen aan Kerstconcert in Delft, hoefde hij niet lang na te denken. "Het lijkt me een erg leuk concert. Het mooie vind ik dat er zoveel verschillende stijlen voorbij komen. Klassieke stukken, oudere kerstliedjes, maar ook populaire stukken. En dat wordt lekker afgewisseld. Ik denk dat er voor iedereen wel wat leuks bij zit, zowel voor het publiek als de artiesten. Het is een mooi, veelzijdig programma."

Mooie muziek
Wendy Krikken en Jasper Leever brengen tijdens Kerstconcert in Delft twee aria's met het koor Musica. Twee stukken van Verdi; Il Santonome en la Vergine. "Ontzettend mooie muziek waar je diep door wordt geraakt. En ik hoop dat we ook het publiek kunnen raken", zegt Krikken. Ze kijkt ernaar uit weer samen met Jasper Leever op het podium te staan. "Dat is altijd erg leuk. We zijn hele goede vrienden en hebben ook vier jaar samen gestudeerd op het conservatorium in Den Haag. Jasper is een ontzettend goede zanger. Dat is natuurlijk altijd heel fijn om mee samen te werken. Maar waar ik het meeste naar uitkijk, is om tijdens dit concert weer de echte kerstsfeer te proeven en dit over te dragen aan het publiek. Ik hoop dat de mensen weer net zo erg gaan genieten als de afgelopen jaren en dat we er met z'n allen een ontzettend mooi kerstfeest van maken."