Pieter Jouke. (foto: Thierry Schut)
Pieter Jouke. (foto: Thierry Schut)

Dingen die ik dacht: het vierde soloprogramma van Pieter Jouke

cultuur

Soms denk je dingen voor een tijdje en dan blijkt het helemaal niet waar te zijn. Of juist wel. Pieter Jouke (1973) dacht heel veel en zal tijdens de voorstelling 'Dingen die ik dacht' vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten.

Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. 'Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme' en 'geniaal taalgrappig'– schreef de Volkskrant. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen. Jouke is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige verhalenverteller.

Dingen Die Ik Dacht is alweer het vierde soloprogramma van Pieter Jouke. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en zit hij bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss, wekelijks te zien op de BNN-VARA. Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma's.

Woensdag 26 oktober om 20.30 uur speelt Pieter Jouke een try-out van zijn nieuwe avondvullende cabaretvoorstelling 'Dingen die ik dacht' in het Rietveld Theater in Delft.

De première is op 22 februari 2017 in De Kleine Komedie in Amsterdam.