'Ongekende evidenties' is een magische voorstelling.
'Ongekende evidenties' is een magische voorstelling.

Magische ervaring in Theater de Veste

cultuur

Mentalisten zijn hot op televisie. Hoe is het om deze 'magiërs' live voor je neus mee te maken? Kom hiervoor op donderdag 27 oktober naar Theater de Veste en laat je verbazen door de Vlaamse mentalist Kurt Demey.

Demey onderzoekt in zijn spectaculaire voorstelling het magische gevoel dat je van synchroniteit krijgt: het verschijnsel dat twee mensen, ver van elkaar, op exact hetzelfde moment hetzelfde meemaken.
Hoe maken we keuzes in ons leven en hoe kunnen we toeval in een structuur gieten?

Interactieve voorstelling
Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in 'Ongekende Evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. U komt – als publiek – terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.
'Ongekende Evidenties' is een interactieve en destabiliserende ervaring geschikt voor iedereen vanaf acht jaar.
Zowel jong als oud vraagt zich na afloop af: hoe kán dit nou? Demey haalt trucs met je uit waar je gegarandeerd in tuint. De voorstelling is spectaculair, poëtisch en bovendien zeer muzikaal.

Goochelkunst
Demey beschouwt de goochelkunst als een verzameling technieken die tonen hoe mensen denken en hoe onze zintuigen werken. Magische momenten – momenten dat er iets gebeurt wat we niet begrijpen – zijn in Demey's optiek fragiel als een zeepbel.
Het is een voorstelling die de toeschouwer gegarandeerd rillingen over het lichaam en vlinders in de buik gaat bezorgen.

Tickets
Kaarten voor deze voorstelling zijn te verkrijgen bij Theater de Veste. Via de kassabalie of online via de theaterwebsite: www.theaterdeveste.nl