Simone Kleinsma treedt op 21 september op in Theater de Veste. (foto: Roy Beusker)
Simone Kleinsma treedt op 21 september op in Theater de Veste. (foto: Roy Beusker)

Iedereen naar Theater de Veste

cultuur

Vorige maand is de voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen gestart, met voorstellingen van bekende namen als Ali B, Karin Bloemen, Conny Janssen Danst en een hele reeks meer.

Theater de Veste heeft ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar nu al bijna 10 procent meer tickets verkocht in de voorverkoop. Delft wil naar het theater! In september start het nieuwe seizoen 2016-2017. Nu al is het mogelijk om plaatsen te reserveren. Als vanouds is de gretigheid voor de cabaretvoorstellingen groot. Maar liefst 59 avonden zorgt het theater dat u op een flinke dosis humor wordt getrakteerd. Dit gaat van avonden in Comedy Club Delft tot voorstellingen van Youp van 't Hek. Gekscherend noemt Theater de Veste zich ook wel 'cabaret hofleverancier van Delft'.

Een geliefd podium
Ook is er veel animo voor toneel, concerten en tevens voor dansvoorstellingen bestaat er met speciale programma's als Delft Moves een zeer goede interesse. Dat niet alleen het theateraanbod in de smaak valt, bewijst ook het continue publieksonderzoek dat het theater uitvoert. Een kijkje in de keuken leert dat een ruime meerderheid de service van het theater een 8 of hoger geeft. 13,5 Procent geeft Theater de Veste zelfs een 10.

Verbreding
Voor een deel is de groei in verkoop toe te schrijven aan de nieuwe lood aan de boom: wetenschappelijke programma's. Het is zelfs een nieuw genre geworden in het aanbod van het theater. Het is een trend waarin Theater de Veste in het land voorop loopt. De branche organisatie haalt deze trend aan: "Theaters intensiveren en verbreden hun programmering. Zo versterken zij hun sociaal culturele rol en vergroten de samenwerking met derden, verlagen de drempel en bereiken een groter en diverser publiek. Dat alles verhoogt het maatschappelijk draagvlak en binding met de eigen omgeving."