Elly en Rikkert komen naar Schipluiden.
Elly en Rikkert komen naar Schipluiden.

Elly en Rikkert geven concert bij Op Hodenpijl

cultuur

Elly en Rikkert zijn zaterdag 10 september te gast Op Hodenpijl. Deze twee vrijgevochten zielen brengen hier een bijzonder repertoire; van hippiemuziek tot kinderliedje, van christelijk tot maatschappij kritisch. Het concert start om 20.00 uur.

Vooral hun ongedwongenheid manier van communiceren met het publiek maakt dat ze prima passen op het podium van Op Hodenpijl. Elly en Rikkert komen met hun vaste begeleiders: muzikale duizendpoten Jan Borger op keyboards en accordeon en Dick Le Mair op percussie-instrumenten.

Al bijna 50 jaar lang schrijven Elly Nieman  en Rikkert Zuiderveld liedjes en treden ze op, overal in Nederland en België. In die tijd brachten zij ruim 50 albums uit en schreven zij talloze liedjes voor anderen. 

Eind jaren zestig werden ze bekend in de hippiewereld, vervolgens leefden in een commune en musiceerden met artiesten als Boudewijn de Groot. Ze zochten de zin van het leven en bekeerden zich tot het christendom. Tegenwoordig kent hun muziek een meer maatschappij-kritisch karakter.

Meer informatie over Elly en Rikkert is te vinden op www.ellyenrikkert.nl.

Kaarten voor het concert bij Op Hodenpijl kosten 17 euro 50 en kunnen worden gereserveerd via www.ophodenpijl.nl.

Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden. Hier is een ruime, gratis parkeerplaats.