Kom op 10 juli naar Museum Prinsenhof Delft en volg een gratis rondleiding. (foto: Anja Daleman)
Kom op 10 juli naar Museum Prinsenhof Delft en volg een gratis rondleiding. (foto: Anja Daleman)

Laatste weken voor 'Het straatje'

cultuur

Nog vijf weken en dan gaat Het straatje van Vermeer weer terug naar Amsterdam. Tot die tijd is nog van alles te beleven in Museum Prinsenhof.

In het archief van Delft zijn diverse historische documenten te vinden die een beter beeld kunnen geven van de mysterieuze Johannes Vermeer. Tijdens de masterclass 'Vermeer in stukken' neemt de publieksarchivaris Bas van der Wulp deze documenten samen met de deelnemers onder de loep.

Datum: vrijdag 24 juni
Tijd: 10.00 - 11.30 uur
Kosten: 5 euro p.p.
Aanmelden gewenst via
reservering-prinsenhof@delft.nl

Opera 'Writing to Vermeer'
Op 9 en 10 juli wordt een avond georganiseerd rondom de opera 'Writing to Vermeer' (1999) van Louis Andriessen. De opera gaat over de vrouwen rondom Vermeer en de brieven die ze hem schreven. Op een scherm van vier meter groot worden eerst fragmenten van de opera getoond. Daarna wordt er toelichting gegeven door de makers van de opera en stukken daaruit live uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op www.prinsenhof-delft.nl.
Data/tijden: zaterdag 9 juli, 20.00 uur en zondag 10 juli, 15.00 uur
Kosten: 10 euro p.p. ; <18 jaar en houders Delftpas/CJP: 5 euro p.p.
Aanmelden gewenst via writingtovermeer@gmail.com

Open dag bij Museum Prinsenhof Delft
Na 17 juli gaat Het straatje van Vermeer helaas weer terug naar het Rijksmuseum. Om de laatste week in te luiden, houdt Museum Prinsenhof Delft op zondag 10 juli van 11.00 tot 17.00 uur een open dag. Die dag is de toegang gratis en zijn er tal van activiteiten. Loop mee met een gratis rondleiding door de tentoonstelling Vermeer komt thuis. Deze zijn om 12.00 uur, 14.00 uur en om 16.00 uur. Laat je uitdagen door de escapebox 'Het atelier van Vermeer' of woon om 12.00 uur een lezing bij van de conservator van de tentoonstelling, Anita Jansen.