Cas Marks (links) en Connor Boshuijer (rechts) kijken uit naar de komende tien weken waarin Ciccionina live-muziek programmeert.
Cas Marks (links) en Connor Boshuijer (rechts) kijken uit naar de komende tien weken waarin Ciccionina live-muziek programmeert.

Tien weken lang tien keer live-muziek in Ciccionina

cultuur

DELFT – Club Ciccionina in de Kromstraat gaat komende tien weken tien keer live-muziek programmeren op de zaterdagavond. Zo hoopt de uitgaansgelegenheid in de Kromstraat het gat dat poppodium Speakers achterliet , zij het tijdelijk, opvullen.

Programmeur Connor Boshuijer is door Ciccionina aan het werk gezet deze 'A-Band-On-Stage-avonden'. De 20-jarige Delftenaar heeft nu tien bands gestrikt die het Delftse publiek tussen 27 februari en 30 april op live-muziek mogen trakteren. "We hebben nationaal, regionaal en lokaal talent gevonden dat hier in het onlangs verbouwde Ciccionina op wil treden", begint hij. Hoe je die vindt? We zijn bijvoorbeeld in januari naar Eurosonic gegaan en daar gekeken wie op die moment buzzing en happening zijn. Zo hebben we al drie acts gevonden. Verder had ik nog wat bandjes op m'n radar en zijn we bij elkaar gaan zitten om te bespreken wie we hier willen hebben."
Ciccionina richtte zich de afgelopen jaren vooral op dance-mzuiek. "NU gaat het iets meer richting poppodium, omdat dat er niet meer was", vertelt Connor. "Dat gat willen we enigszins opvullen. Er was afgelopen jaren overigens wel live-muziek in de stad. Live! Op Jans Dienblad is hierin een goed voorbeeld van een mooi initiatief. Wij willen daar echter nog een schepje bovenop doen door tien weken lang coole bands te programmeren. En nu Ciccionina verbouwd is, is er meer ruimte om zulke optredens te laten plaatsvinden. En of er vraag nar is? We denken van wel en we hopen het. Want dit is ook voor ons een spannend avontuur."
De entree is bijna altijd gratis, op twee avonden na. "Verder proberen we elke avond iets speciaals te doen, bijvoorbeeld met videobeelden of een goochelaar als support-act. Als het na tien weken een geslaagd project blijkt dan gaan we het in het najaar waarschijnlijk weer doen." De optredens beginnen om 21.30 uur, daarna volgt een nachtprogrammering.
A-Band-On-Stage begint zaterdag 27 februari met Mama Franko. Daarna volgen Roosbeef op 5 maart, Sascha and the Sharp Five op 12 maart, Sunday Kids op 19 maart, Half Way Station op 26 maart, Gerson Main op 2 april, The Great Communicators op 9 april, Feather and the White op 16 april, IX op 23 april en Jack and the Weatherman op 30 april.