Wouter Kusters weet veel over waanzin.
Wouter Kusters weet veel over waanzin.

Wouter Kusters geeft lezing over waanzin

cultuur

Filosoof Wouter Kusters geeft zaterdag 13 februari vanaf 15.00 uur in Historisch Joris een lezing over Waanzin. Hij opent dan tevens ook een expositie van kunstenaarsinitiatief STA-ART, die nog tot 1 april te bezichtigen is.

Schrijver, filosoof en taalwetenschapper Wouter Kusters ontving twee keer de Socrates wisselbeker voor zijn boeken 'pure waanzin' en 'filosofie van de waanzin'. In zijn werk laat Kusters zien hoe waanzin en filosofie met elkaar verweven zijn. Beiden zijn niet enkel problematisch, maar bieden ook perspectieven op andere bestaansvormen. In zijn lezing zal Kusters waanzin plaatsen waar het volgens hem thuishoort: het domein van filosofie en cultuur, spiritualiteit, de geest en mystiek.
Daarna, om 16.00 uur, opent hij de expositie. Deze toont werken van elf kunstenaars van kunstenaarscollectief STA-ART. Zij hebben diverse werken vanuit verschillende disciplines vervaardigd op het thema waanzin. Een thema dat destijds gekozen werd als aansluiting bij 'Waanzin in de letteren'. De expositie bevat houtsnedes, etsen, schilderijen, tekeningen, foto's en keramiek. Deelnemende kunstenaars zijn Maria van 't Hullenaar, Suzanne Brand, Ina van de Nes, Desiree Ubink, Ruben van Veen, Marieke van Amerom. Sanne de Vries, Bert Verboon, Petra van der Made, Jan van Rijn en Lein Kaland. Na de lezing en opening van de expositie is het psychiatriemuseum geopend. De toegang bedraagt 12 euro 50, inclusief consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel de Omslag aan de Wijnhaven 16, aan de receptie van GGZ Delfland en Historisch Joris aan de Sint Jorisweg 2a in Delft. Zie verder voor meer informatie www.historischjoris.nl