Afbeelding

Zes Delft op Zondag miniconcerten in het Hampshire Hotel Delft Centre

cultuur

Editie: Week 39, Jaargang 20 |

DELFT –De Delftse radiomaker Charles van Harling, de krant Delft op Zondag en het Hampshire Hotel Delft Centre organiseren de komende maanden zes gratis toegankelijke miniconcerten. Zondag 6 oktober vindt het eerste concert plaats.. Dan komt de soul-artiest June Noa optreden in het Hampshire Hotel Delft Centre.

Het idee voor de miniconcerten komt van Charles van Harling, onder meer bekend van de prijsvragen in deze krant. Van Harling heeft regelmatig radio-interviews in het Delftse ‘muziekhotel’ aan de Koepoortplaats 3. Menigmaal eindigde zo’n interview met een artiest die nog even één van z’n nummers zong. “Zoals met Maud en haar band Parrish Black”, vertelt Van Harling. “Dat optreden was zó leuk om mee te maken. Het idee begon pas echt te leven toen musicalster Nurlaila Karim hier een miniconcert gaf voor haar fans en vrienden. De sfeer was fantastisch en de bezoekers en de artiest konden met elkaar in gesprek.” Bovendien: “In Delft zijn weinig plekken waar artiesten optreden. Veel artiesten zijn vooral op de achtergrond bezig. Als je ze spreekt over hun passies dan blijkt dat ze vooral willen optreden.”
Charles van Harling helpt ze daar graag bij. “Ik geef ze nu een open podium. Een soort miniconcert. Het is voor iedereen alleen maar leuk als ze willen optreden en kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze doen. We gaan kijken of dat een succes wordt.”

Eerste editie
De eerste editie van de Delft op Zondag miniconcerten is op zondag 6 oktober. Vanaf 15.00 uur komt June Noa optreden. “Een soul-artiest die op het punt van doorbreken staat”, licht Van Harling toe. Daarna, op zondag 3 november, komt Ntjam Rosie optreden. Op zondag 1 december is het de beurt aan Brown Hill. “Hij is bekend van het tv-programma X-Factor”, geeft Van Harling aan. “Het zou leuk zijn als we het gevarieerd houden. Ik ben daarom ook nog op zoek naar een dj. Verder zal, denk ik, ook veel akoestische muziek worden gemaakt.”
Hij kijkt zelf het meeste uit naar de eerste editie, volgende week zondag. “Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen en of het druk wordt.” Alle zes de miniconcerten vangen om 15.00 uur aan en de toegang is altijd helemaal gratis. Houd deze krant in de gaten voor alle informatie rond de miniconcerten die de komende maanden plaatsvinden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12