V.l.n.r. wethouder Cultuur Frank van Vliet, winnares Margot Thyssen en de jury Frits van der Zweep, Anna Ruiter en Esther van der Hoorn. (foto Mieke van Gorcom)
V.l.n.r. wethouder Cultuur Frank van Vliet, winnares Margot Thyssen en de jury Frits van der Zweep, Anna Ruiter en Esther van der Hoorn. (foto Mieke van Gorcom)

Winnaar Delftse Keramiek Dagen bekend!

Algemeen

DELFT - Afgelopen zaterdag 24 juni werd op een zonovergoten marktplein de prijs uitgereikt voor de mooiste presentatie op de keramiekmarkt van de Delftse Keramiek Dagen. De prijs werd uitgereikt door wethouder van cultuur Frank van Vliet en bestond uit een mooi boeket, oorkonde, expositie bij Galerie Terra Delft en een gratis stand op de Delftse keramiekmarkt 2024.

De jury bestond dit jaar uit Esther van der Hoorn (curator Museum Prinsenhof Delft), Anna Ruiter (docent I.O. TU Delft) en Frits van der Zweep (keramiekverzamelaar). Uiteindelijk heeft de jury 75 kramen beoordeelt op kwaliteit en presentatie. Uiteindelijk is Margot Thyssen de winnaar van de Delftse Keramiek Dagen markt 2023!  De jury heeft appels met peren moeten vergelijken, maar heeft uiteindelijk toch een keuze kunnen maken. “Het werk maakt een industriële indruk terwijl het toch handgemaakt is. Het is gebruiksgoed maar het is ook prachtig om als object ergens neer te zetten om naar te kijken. Het werk is strak en transparant, maar ook zacht en fijn om in de hand te hebben. Het is heel knap hoe de maker dit heeft weten te combineren. De heldere kleuren zijn uitnodigend en de delicate vormen voelen toch stevig aan.” 

 

Het porselein van de winnaar Margot Thyssen (foto Mieke van Gorcom)