Gisteren is de Pluim van de Arbeid namens de PvdA Delft uitgereikt aan de Speelgoedbank Delft.
Gisteren is de Pluim van de Arbeid namens de PvdA Delft uitgereikt aan de Speelgoedbank Delft.

PvdA Delft zet Speelgoedbank in het zonnetje

Algemeen

DELFT - Gisteren is de Pluim van de Arbeid weer uitgereikt door de PvdA Delft. Deze Pluim wordt uitgereikt aan een vrijwilligersinitiatief die ervoor zorgen dat Delft een stukje mooier en socialer wordt. Dit keer ging de Pluim naar de Speelgoedbank Delft.

De Pluim van de Arbeid is een initiatief van de PvdA om organisaties en vrijwilligers in de gemeente te ondersteunen en belonen in het goede werk wat zij doen. Deze beloning wordt meerdere keren per jaar gegeven aan initiatieven die de stad mooier maken. Dit jaar ging de beloning dus naar de Speelgoedbank Delft. De Speelgoedbank is twee jaar geleden opgericht door Kiwanis Delft en is nu al een succes! De Speelgoedbank is er voor kinderen met een verwijskaart van bijvoorbeeld de Voedselbank, Humanitas, Home-start of Vluchtelingenhulp. Deze kinderen mogen rond hun verjaardag, en elk kwartaal daarna, gratis speelgoed uit komen zoeken. Hiernaast krijgen ze bij elk bezoek een mooi boek cadeau. 

De Speelgoedbank is altijd opzoek naar vrijwilligers en donateurs/vrienden. Ook komt de Speelgoedbank graag in contact met gezinnen in de bijstand die mogelijk ook hulp kunnen gebruiken. Voor meer informatie of om kandidaten in contact te brengen kunt u terecht op www.speelgoedbankdelft.nl

De PvdA is erg blij met dit goede initiatief en vindt dat elk kind af en toe iets moois verdient! De PvdA draagt dan ook graag een steentje bij.    

Afbeelding