<p>Hans en &nbsp;Mo&iuml;sy&agrave;h zijn bezig met het en uitstallen van gedoneerd speelgoed. (Foto: EvE)&nbsp;</p>

Hans en  Moïsyàh zijn bezig met het en uitstallen van gedoneerd speelgoed. (Foto: EvE) 

(Foto: )

Speelgoedbank Delft volgende maand echt van start

DELFT – Binnenkort opent Speelgoedbank Delft haar deuren in Delftstede aan de Phoenixstraat. Want alle kinderen willen spelen!

Speelgoedbank Delft, een initiatief van netwerkorganisatie Kiwanis Delft’s Blauw, gaat vanaf 3 juli iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur open voor het inzamelen van speelgoed. Vanaf 3 september kunnen kinderen tussen 0-12 jaar (en hun ouders), onder verwijzing van de Voedselbank langskomen bij deze ‘winkel zonder kassa’. “Ze mogen dan twee stuks speelgoed uitkiezen”, legt vrijwilliger Hans Nieuwpoort, die samen met Piet Reedijk aan de wieg van de Speelgoedbank stond, uit. “Een groot speelgoed en een klein. Daarbij mogen ze ook àltijd een boek uitzoeken en ze krijgen ook nog een verrassing mee naar huis.” Dat er vanaf 3 juli op de locatie in Delftstede (kamer 204) wordt ingezameld betekent niet dat de Speelgoedbank op dit moment nog niets heeft. Er is al mooi wat speelgoed binnengekomen. Dat speelgoed wordt op allerlei manieren ingezameld. Zo krijgt de Speelgoedbank donaties van de Speelgoededoelendoos van verhuisbedrijf Van Buuren, en starten zij, in samenwerking met hen, de week van 28 juni een grote actie op vier Delftse scholen:  DSV, Max Havelaar, Gabriëlschool en Regenboogschool. “Daar komen Speelgoededoelendozen te staan die kinderen dan kunnen vullen.”

Blij maken en duurzaamheid promoten
De Speelgoedbank wil in de eerste plaats kinderen blij maken. “Maar”, benadrukt Hans, “we vinden ook duurzaamheid belangrijk. We willen zoveel mogelijk speelgoed in roulatie houden en hergebruiken.” En last but not least: “Is het ook prachtig om sociaal samen te werken met partners en vrijwilligers.” Eén van die inmiddels al 25 betrokken vrijwilligers is Moïsyàh, die ook contactpersoon is van partnerorganisatie Happy Kids Care. “Ik heb hart voor kinderen”, vertelt ze. “En ik vind het mooi om ook anderen te inspireren en blij te maken.” Naast allerlei hand- en spandiensten is Moïsyàh ook bezig met het opzetten van minibibliotheken bij Happy Kids Care en in Poptahof. “Een andere vrijwilliger ontwerpt en maakt die minibiebs weer”, valt Hans haar bij. “Zo zijn allerlei mensen betrokken.” Zijn eigen betrokkenheid is niet alleen vanwege zijn lidmaatschap van Kiwanis maar ook vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel: “Ik heb interesse in het vraagstuk hoe we in onze wereld de welvaart verdelen”, legt hij uit. “Dat kan beter en eerlijker en dit helpt er een beetje bij. We redden er de wereld niet mee, maar we dragen wel iets bij!”

Heb je goed, netjes en compleet speelgoed over en wil je er van af? De Speelgoedbank is er blij mee! Kijk op www.speelgoedbankdelft.nl voor meer informatie. Ook vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom! Stuur hiervoor een email naar Info@Speelgoedbankdelft.nl.

Meer berichten