Foto: Henk Houtzager
Foto: Henk Houtzager

Facelift voor tuin De Rode Olifant

Algemeen

DELFT - In de woonzorggroep De Rode Olifant in de Wippolder wonen sinds een jaar negen jongvolwassenen met een beperking. Hun tuin van 400 m2 had dringend een opknapbeurt nodig. Rotaryclub Delft-Vermeer nam deze uitdaging aan. Op 3 juni opende wethouder Karin Schrederhof de nieuwe tuin samen met bewoners, ouders en Rotarians. 

Ardi Brouwers, ouder van één van de bewoners: “Als ouders wilden wij een veilige en vooral ook inspirerende woonplek creëren voor onze jongvolwassen kinderen met een beperking. Samenwonen met vrienden, zoals hun broers en zussen dat doen in een studentenhuis. Met coachende begeleiding en vooral geen verstikkende deken van zorg. Dat is gelukt en daar zijn we trots op.”

Aanpak
Pim Meijkamp, eigenaar camping Delftse Hout en Rotary-lid, trad op als projectleider: “We hebben de taken verdeeld tussen de clubleden. Erg belangrijk was het tuinplan van hovenier Erwin Jaarsveld. Dat gaf houvast in het project. In vijf zaterdagen hebben we de klus geklaard met de enthousiaste medewerking van telkens rond de 20 leden van Rotary en Rotaract, ouders van bewoners en enthousiaste aanhakers.” Ardi: “Het resultaat is prachtig. De tuin nodigt uit om op verschillende plekken te relaxen, eten en feestjes te vieren. De bewoners kunnen aan de slag met de moestuin en de plukbloemen en kijken hoe vogels badderen.”

Rotary 
Joany de Wit en Erwin Stoelinga, duovoorzitters Rotaryclub Delft-Vermeer: “Rotaryclubs hebben een ideaal ‘je medemens op verschillende manieren ondersteunen’. Dat doen onze clubleden vooral door de handen uit de mouwen te steken en, als dat mogelijk is, hiermee aan fundraising te werken.”