Foto: Henk Houtzager
Foto: Henk Houtzager

Rotaryclub Delft-Vermeer en ouders aan de slag met vernieuwen tuin woonzorggroep

Algemeen

DELFT - De achtertuin van de woongroep voor jongeren met een verstandelijke beperking in de Wippolder krijgt een opknapbeurt. De leden van de Rotaryclub Delft-Vermeer en de ouders van de bewoners toveren op dit moment de oude tuin van het voormalig klooster om naar een prachtige tuin die past bij hun nieuwe thuis. 

Negen (jong)volwassenen wonen sinds 1 april dit jaar gezamenlijk in een woonzorggroep in de Wippolder. Op initiatief van de ouders wonen deze bewoners in een prachtig verbouwd pand. De woongroep de Rode Olifant biedt 24-uurs beschermd wonen met een slaapwacht. De bewoners willen graag actief deel uit gaan maken van de buurt en hun verdere omgeving.

De tuin van 400 m2 moest nog worden hernieuwd en de leden van de RC Delft-Vermeer vonden deze grote uitdaging precies passen bij hun visie, namelijk daadwerkelijk hulp bieden aan de gemeenschap in Delft. Zij zijn afgelopen zaterdag samen met de bewoners en ouders aan de slag gegaan. Een megaklus waar velen vrolijk aan deelnamen. Afgelopen zaterdag werd de tuin ontruimd van oude schuttingen, stenen, dode bomen/planten en onkruid. Met de oude takken werd een takkenwal gemaakt. De leden van de club zien het als hun jaarproject en zij zullen nog vele zaterdagen aan zet zijn. Deze megaklus is pas volbracht als de nieuwe schuttingen, moestuin, bestrating, gras, bomen en planten in deze nieuwe tuin van 400 m2 zijn aangebracht en zij dit met de bewoners en ouders kunnen vieren.

De RC Delft-Vermeer ziet zichzelf als een actieve club. Kom gewoon langs bij onze club dan kun je dit ervaren. Wil je ook actief zijn in de lokale gemeenschap in Delft, neem dan contact met ons op via www.rotary.nl/delftvermeer/