Afbeelding

Shakespeare in het park

Algemeen

Rond midzomer wordt in het park van GGZ Delfland (Joris) voor de vijfde keer een openluchttoneelstuk opgevoerd. Dit maal is gekozen voor ‘Het temmen van de feeks’. Regisseur Guido Jonckers bewerkte het stuk tot een eigentijdse versie. Veertien amateurspelers uit de regio vullen de rollen in.  
‘Het temmen van de feeks’ staat bekend als vrouwonvriendelijk. Regisseur Jonckers gelooft dat Shakespeare zijn stuk destijds ironisch bedoelde. Deze versie van ‘Het temmen van de feeks’ heeft een paar verrassende elementen en een diepere onderlaag. De genderverwisselingen, die Shakespeare vaak gebruikte, zijn duidelijk aanwezig. Niet op een stereotype manier, maar als vanzelfsprekend. Maar bovenal is en blijft het een blijspel.
De muziek, gecomponeerd door Guus Westdorp, speelt een belangrijke rol. Costumière Anne Leupen zorgt ervoor dat alles er oogstrelend uitziet. En dat allemaal in het prachtige park van GGZ Delfland, rond de langste dagen van het jaar. ‘Het temmen van de feeks’ belooft een feest te worden, voor jong en oud.

‘Het temmen van de feeks’ is te zien op 21, 22, 23, en 24 juni in de avond, aanvang 20.30 uur. Op 22, 24 en 25 zijn er matinées, aanvang 14.30 uur. Kijk voor kaarten en verdere info op www.jorisproductie.nl