De familie rent jaarlijks in een rood shirt met daarop 'Team van Leur'
De familie rent jaarlijks in een rood shirt met daarop 'Team van Leur'

Team van Leur loopt Golden Tenloop voor Birgit én Support Casper

Algemeen

DELFT - Sinds 2012 rent de familie van Leur gezamenlijk de tien kilometer van de Golden Tenloop. Broers, zussen, nichten, neven, ooms en tantes verschijnen jaarlijks aan de start. Dit jaar helaas zonder Birgit van Leur, die op 9 mei jl. op 61-jarige leeftijd in het bijzijn van haar gezin overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

De Van Leurs vormen een hele hechte familie. Vorig jaar april viel er bij hen dan ook een bom toen bij Birgit alvleesklierkanker werd geconstateerd. Een diagnose die nu nog in de meeste gevallen een doodsvonnis betekent. Er is veel geld nodig om onderzoek te doen naar nieuwe behandelmethoden in de strijd tegen alvleesklierkanker. Aan deze zeer gevaarlijke vorm van kanker overlijden helaas de meeste mensen binnen een jaar na de diagnose. Al snel werden door Birgits familie initiatieven opgezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethodes van alvleesklierkanker. Er werd veel hardgelopen om geld op te halen, waaronder tijdens de CPC Loop Den Haag, de 1/4 marathon van Rotterdam en de Golden Tenloop. “Helaas wisten wij dat het ingezamelde geld voor onderzoek voor mijn moeder geen effect meer zou hebben, maar we hebben ons allemaal ingezet om andere mensen met deze diagnose in de toekomst hopelijk te helpen”, vertelt dochter Diede. “Mijn moeder zelf heeft met twee onderzoeksprogramma’s meegedaan om de wetenschap verder te helpen. Ze deed mee met een programma van Casper van Eijck bij het Erasmus MC en bij het onderzoeksprogramma ‘Sherpa’ van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.” Helaas mocht dit voor Birgit zelf niet meer baten. 

Op Hemelvaartsdag, tijdens de Golden Tenloop, is de familie van Birgit een actie gestart om geld op te halen voor Support Casper, de stichting die onder leiding van Casper van Eijck onderzoek doet naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker. Onder meer via social media is de collecte ruim verspreid en alleen al met deze actie is veel geld opgehaald. De laatste twee kilometer hebben de renners met een foto van Birgit in hun hand gelopen. Bij de start en finish was er ook veel aandacht voor de actie door speaker Bruun van der Steuijt.

Wilt u de familie, en daarmee Support Casper, steunen? Doneren kan nog steeds via supportcasper.digicollect.nl/collectebussen 

Het neefje van Birgit liep de Golden Ten in 41 minuten uit, met als eerbetoon haar foto in zijn handen
Afbeelding