Via Support Casper loopt bijvoorbeeld team Athens Authentic Marathonas vanFrancois Tromp zo veel mogelijk geld bij elkaar.
Via Support Casper loopt bijvoorbeeld team Athens Authentic Marathonas vanFrancois Tromp zo veel mogelijk geld bij elkaar. (foto: Support-Casper acties.nl)

Support Casper en kom in actie tegen alvleesklierkanker

vaste rubrieken

REGIO - Jaarlijks krijgen drieduizend Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Helaas neemt dit aantal nog altijd verder toe.

Elke dag overlijden acht tot tien personen in Nederland aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De ziekte is hiermee de tweede meest dodelijke vorm van kanker in ons land. Help mee dit te voorkomen. Elke donatie, groot of klein, is waardevol. Prof. dr. Casper van Eijck, chirurg en hoogleraar alvleesklierkanker aan het Erasmus MC in Rotterdam, werkt samen met een klein, maar ontzettend bevlogen team aan de verwezenlijking van een droom: een halt toeroepen aan de verwoestende werking van alvleesklierkanker. Een vriendengroep van een overleden patiënte startte voor hem en zijn team in november 2015 de campagne Support Casper, een campagne om viro­immunotherapie mogelijk te maken. In 2016 is deze campagne ondergebracht in de stichting Overleven met Alvleesklierkanker, die als doel heeft de bewustwording van deze ernstige vorm van kanker te vergroten en geld in te zamelen voor innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker. De stichting heeft de ANBI-status en is sinds mei 2016 door het CBF erkend als goed doel. Geld doneren aan de stichting is natuurlijk altijd mogelijk, maar zelf een actie organiseren via Support Casper vergroot de betrokkenheid. Jaarlijks worden er ruim 125 acties georganiseerd voor Support Casper. Dit kan van alles zijn: van de meest uiteenlopende sportieve prestaties, tot het bakken van koekjes en van het organiseren van een benefietavond tot de verkoop van tweedehands boeken. Laat je inspireren op de actiepagina van onderstaande website en kom zelf ook in actie!
Kijk op www.supportcasper.nl.