De jonge spelers van ADO Den Haag van rond de elf jaar oud voelen zich vereerd om de voorwedstrijd van deze Benefietwedstrijd tegen Feyenoord te mogen spelen. (Foto: Martin Groen)
De jonge spelers van ADO Den Haag van rond de elf jaar oud voelen zich vereerd om de voorwedstrijd van deze Benefietwedstrijd tegen Feyenoord te mogen spelen. (Foto: Martin Groen) Foto: Esdor van Elten

Jeugdspelers ADO steunen 'Support Casper'

sport

Op woensdag 21 maart 2018 speelt ADO Den Haag de Benefietwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip in Rotterdam. Voorafgaand is er een voorwedstrijd van de jeugdteams van beide clubs. Doel van de wedstrijd is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie 'Support Casper' voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Door Martin Groen

De jonge spelers van ADO Den Haag van rond de elf jaar oud voelen zich vereerd om de voorwedstrijd van deze Benefietwedstrijd tegen Feyenoord te mogen spelen. Ze staan echter ook te trappelen om het goede doel te ondersteunen en zijn een inzamelingsactie gestart.

Inzamelingsactie jeugdspelers ADO
Guy van Wely en Friso Arendse uit Delft zijn twee van de jeugdspelers van ADO Den Haag die het initiatief hebben genomen om geld in te gaan zamelen. Guy vertelt: "We wisten niet precies wat Support Casper betekende en mijn moeder heeft het ons uitgelegd. Onze oma's zijn overleden aan kanker en toen ontstond het idee om een voorwedstrijd te spelen en geld in te gaan zamelen." Friso voegt daar aan toe: "Feyenoord en ADO hebben ons geholpen en we zijn ontzettend blij dat we van Feyenoord de uitnodiging hebben gekregen om de voorwedstrijd te spelen." De moeder van Guy heeft de jongens vervolgens geholpen om de inzamelingsactie op te starten. Friso: "We vragen met ons hele team om donaties bij familie en vrienden, onze school en door de verkoop van de zogenaamde Support Casper ballen. Wil je het goede doel en het mooie initiatief van de jeugdspelers van ADO Den Haag steunen? Dat kan heel eenvoudig via https://supportcasper-acties.nl/p/Support-Casper/Jeugdspelers-ADO.

Stichting overleven met alvleesklierkanker
Met deze actie ondersteunen de jonge spelertjes Stichting 'Overleven met Alvleesklierkanker'. Deze stichting zet zich via de campagne 'Support Casper' in voor baanbrekend onderzoek naar betere behandelmethoden bij patiënten met alvleesklierkanker. De actie Support Casper is mede opgezet door prof. dr. Casper van Eijck. Naast clubarts van Feyenoord is Casper van Eijck ook werkzaam bij het Erasmus MC als chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Samen met een team van 25 artsen en onderzoekers wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen voor innovatief onderzoek naar betere manieren om alvleesklierkanker te bestrijden. Op dit moment overlijden er dagelijks acht mensen in Nederland aan alvleesklierkanker. "De kans op genezing van de ziekte is nu minimaal. Nagenoeg iedereen die de ziekte krijgt, sterft binnen een jaar. Dit moeten we een halt toeroepen en dat kúnnen we" zegt de clubarts. "Daarom ben ik blij dat Feyenoord de actie Support Casper heeft gekozen als het goede doel van de komende Benefietwedstrijd. We hebben de afgelopen jaren al veel geld ingezameld, mede dankzij de gulle giften van veel voetbalsupporters. We zijn er echter nog lang niet. Ik hoop dat we samen veel geld gaan ophalen." De wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag wordt op 21 maart om 18.00 uur gespeeld in De Kuip, met voorafgaand de voorwedstrijd van de jeugdteams. Guy van Wely: "We kijken er geweldig naar uit. In De Kuip spelen geeft een trots gevoel. We gaan ons voetbaltalent inzetten voor de strijd tegen alvleesklierkanker."