Afbeelding

Open dag Zorgkwekerij Bloei in Pijnacker

Algemeen

PIJNACKER - Op zaterdag 13 mei wordt er bij Zorgkwekerij Bloei een open dag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je zien welke tuinplanten de hulpkwekers hier allemaal telen en welke decoratieve producten zij maken. Ook staat de winkel vol met kleurrijke perkplantjes, leuke Moederdag cadeaus en tuin- en kamerplanten.

Zorgkwekerij Bloei biedt arbeidsmatige dagbesteding voor mensen tussen de 18 en 65 jaar met een verstandelijke en/of arbeidsbeperking. Deze dagbesteding is gevestigd in een bestaande kwekerij aan de rand van het centrum van Pijnacker. Er werken bij Bloei zo’n 50 hulpkwekers die professioneel begeleid worden. Zo ervaren de hulpkwekers dat ze tijdens hun dagbesteding een echte baan hebben. De open dag staat in het teken van bijen en vlinders. Voor de kinderen is er die dag een leuke speurtocht over deze dieren. Daarnaast is het mogelijk om te knutselen, een mini-bijenhotel te maken en nog veel meer! In de proeftuin kun je verschillende soorten thee proeven en laten de hulpkwekers zien welke werkzaamheden zij doen voor lokale ondernemers. 

 De winkel van Bloei is tijdens het perkgoedseizoen geopend van maandag t/m zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. Voor meer informatie kun je altijd terecht op www.zorgkwekerijbloei.nl