<p>U vindt Zorgkwekerij Bloei aan de Europalaan 18 in Pijnacker </p>

U vindt Zorgkwekerij Bloei aan de Europalaan 18 in Pijnacker

(Foto: )

Zorgkwekerij Bloei vijf lentes jong

PIJNACKER – Op 18 mei is het alweer vijf jaar geleden dat Zorgkwekerij Bloei haar deuren opende. Dat hadden zij graag groots willen vieren, maar dat kan op dit moment helaas niet. Uiteraard vieren zij dit met de hulpkwekers op hun eigen wijze. En klanten krijgen van 17 tot en met 22 mei 5% korting op alle hanging baskets, perk-, kamer-en vaste planten in het Land van Bloei.

“Zorgkwekerij Bloei biedt dagbesteding aan mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2016 begonnen wij met drie hulpkwekers. Vijf jaar later zijn er zo’n 35 hulpkwekers aan het werk,” vertelt eigenaar Marjolein de Hoog. “De variatie in de werkzaamheden heeft een enorme vlucht genomen. Inmiddels hebben we een winkel, het Land van Bloei, waar zelf opgekweekte perk-, kamer- en vaste planten worden verkocht. Ook verkopen we zelfgemaakte producten zoals bijenkasten, vogelhuisjes en decoratieve artikelen. Veel hulpkwekers vinden het erg leuk om klanten te helpen. Wij nemen ook werk uit handen van ondernemers, bijv. het vouwen van potcovers van plantenkwekers. Ook doen wij inpakwerk voor anderen, zoals het vullen van tasjes, kistjes of doosjes. Sinds begin dit jaar hebben we er een nieuwe activiteit bij, beschut werk bij De Hoogwerkers.”

Vraag je de hulpkwekers waarom zij zo graag bij Bloei werken, dan is hun antwoord altijd: hele fijne sfeer, leuke collega’s en je kunt kiezen wat voor werk je wilt doen. Het werk is heel afwisselend: klanten helpen in het Land van Bloei, plantjes oppotten, groenten kweken in de moestuin, klusjes doen voor lokale ondernemers, houtbewerking of creatief bezig zijn in het atelier. Voor ieder wat wils.

U vindt Zorgkwekerij Bloei aan de Europalaan 18 in Pijnacker. Geopend maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. www.zorgkwekerijbloei.nl - www.landvanbloei.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten