Juliana en Arjan (Foto: Alyssa van Heyst)
Juliana en Arjan (Foto: Alyssa van Heyst)

Kom shoppen bij Blousem by Steendam!

Algemeen

DELFT - Delft heeft er een gloednieuwe winkel bij! Op de Wijnhaven 19A zijn donderdag de deuren geopend van Blousem, waar dames terecht kunnen voor stijlvolle kleding én kunstbloemen. 

Arjan Steendam, eigenaar van Steendam Herenmode en Strellson Delft, kreeg steeds vaker de vraag wanneer hij naast herenkleding ook dameskleding gaat verkopen. “Doordat er de laatste tijd het een en ander is weggevallen aan dameswinkels, ben ik de mogelijkheden eens gaan bekijken”, vertelt Arjan. “Iets meer dan zes maanden geleden is het project begonnen. Daarbij heb ik hulp gevraagd aan Elly Sonneveld, de oude eigenaresse van de winkel No13 die vroeger op de Oude Langendijk zat. Samen hebben we een mooi concept weten neer te zetten.” 

Stijlvolle kleding
Bij Blousem vind je onder meer kleding van bekende merken als InWear, POM Amsterdam, Tramontana, Para Mi, Florèz, Saint Tropez en Moscow. “Elke maand vind je weer wat nieuws in de winkel. Vrouwen shoppen vaak anders dan heren. Heren komen hooguit twee keer per seizoen voor een paar nieuwe outfits, terwijl vrouwen het heerlijk vinden om regelmatig terug te keren voor nieuwe items.” Voor Arjan is dameskleding een nieuwe uitdaging. Daarom heeft hij zijn team uitgebreid. “Juliana heeft veel ervaring op dit gebied en gaat de dameswinkel draaien, aangevuld met een aantal andere dames.”

Kunstbloemen
De naam Blousem is niet zomaar gekozen. “Naast dat wij een ruime collectie dameskleding verkopen - waar ‘blouse’ naar verwijst - bieden we ook een groot assortiment zijden kunstbloemen - bloesem”, vertelt Arjan. “Deze zijn in veel gevallen niet van echt te onderscheiden en uiteraard duurzaam. Ze zijn los te koop of als boeket. Wij hebben een bloemist in huis om je hierbij te helpen.”