Busch-Free@Home is een systeem dat je stap voor stap kunt uitbreiden. (Foto: PR)
Busch-Free@Home is een systeem dat je stap voor stap kunt uitbreiden. (Foto: PR)

Domotica heeft meer mogelijkheden en is betaalbaarder dan je denkt

Algemeen

DELFT – Domotica is het integreren van diverse slimme technieken in je huis of bedrijfspand. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vanaf overal ter wereld kun je via je smartphone zien wie er aanbelt, of je krijgt een automatische melding als er beweging is rondom je huis. Voordat je van je werk vertrekt zet je alvast de verwarming aan zodat je in een behaaglijke omgeving thuiskomt. De verlichting past zich automatisch aan aan je stemming of aan de situatie: terwijl je je tv aanzet sluiten de gordijnen en dimt het licht. En ga je naar bed, dan zet je alles met één druk op de knop uit. Met domotica worden verschillende technische systemen aan elkaar gekoppeld en vanuit één centraal punt bestuurd. Denk aan verlichting, airconditioning, verwarming en camera- en alarmsystemen, maar bijvoorbeeld ook gordijnen, entertainmentsystemen en zelfs de (smart) deurbel. 

Geld besparen met domotica, zonnepanelen en thuisbatterijen
Door allerlei processen in uw huis te automatiseren en centraal te besturen vergroot u niet alleen het gemak en het comfort van uw huis, het kan u ook helpen efficiënter om te gaan met energie. En dat scheelt geld! Denk hierbij aan dat zodra u het huis verlaat, er automatische processen gedaan worden, zoals de verwarmingstemperatuur aanpassen, de verlichting uitzetten en nagaan of bepaalde apparaten uitgeschakeld staan. Ook kunnen we slimme apparaten aansturen om bijvoorbeeld overdag, wanneer er opbrengst is uit de zonnepanelen, de vaatwasser of wasmachine aan te sturen. We geven u daarover graag advies. En als u zelf energie opwekt, bijvoorbeeld door de aanleg van zonnepanelen, dan wordt het financieel nòg aantrekkelijker. Momenteel is het nog de gewoonte dat door u opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en dat u daarvoor van uw energieleverancier een bedrag ontvangt (de zg. salderingsregeling). Deze regeling staat echter onder druk. Daarom leveren wij omvormers en thuisbatterijen waardoor u uw eigen opgewekte energie zelf in de avond kan gebruiken. Zo kunt u direct profiteren van uw zonnepanelen. Uiteraard maken wij ook de noodzakelijke aanpassingen aan uw groepenkast en elektrische installatie, duurzaam en gericht op de toekomst. Informeer naar de mogelijkheden! Door een uitgebreide doorontwikkeling van de domoticaproducten, is het niet langer noodzakelijk om uw woning hiervoor te renoveren. In veel gevallen kunnen wij de huidige installatie ook uitbreiden of aanpassen, dit kan stap voor stap. Een mooi voorbeeld van zo’n systeem is Busch-Free@Home. (Zie foto) Domotica is ook interessant voor woningcorporaties die huizen levensloopbestendig willen maken of de waarde van hun woningenbestand willen vergroten.

Kijk op www.groenewegendelft.nl voor inspiratie en mogelijkheden. Hier kun je ook direct een offerte aanvragen. Of neem contact met ons op via tel. 015-262150.