<p>Domotica kan het leven makkelijker, veiliger en comfortabeler maken. (Foto: PR)&nbsp;</p>

Domotica kan het leven makkelijker, veiliger en comfortabeler maken. (Foto: PR) 

(Foto: )

Groenewegen: Domotica biedt meer dan comfort alleen

DELFT – Het toepassen van nieuwe (digitale) technieken in je woning is handig, bespaart tijd en geld en maakt allerlei zaken gemakkelijker, ook als je ouder wordt of beperkt bent. Groenewegen Delft is specialist als het gaat om domotica.

Vanaf overal ter wereld kun je via je smartphone zien wie er aanbelt, of je krijgt een automatische melding als er beweging is rondom je huis. Voordat je van je werk vertrekt zet je alvast de verwarming aan zodat je in een behaaglijke omgeving thuiskomt. De verlichting past zich automatisch aan aan je stemming of aan de situatie: terwijl je je tv aanzet sluiten de gordijnen en dimt het licht. En ga je naar bed, dan zet je alles met één druk op de knop uit.

Veilig en gemakkelijk
In het bijzonder voor ouderen of mensen met een beperking kan domotica meer vrijheid en gemak betekenen. Zowel voor wie nog thuis woont als in de zorg kan de techniek dienen ter ondersteuning van dagelijkse, inspannende routines zoals het openen of sluiten van gordijnen, kranen en deuren, verlichting aan- en uitdoen of apparaten uit- en aanzetten. Domotica kan ook helpen bij het vergroten van de veiligheid, zoals automatisch deuren en ramen op slot doen of camerabewaking die in het geval van een valpartij of een andere noodsituatie automatisch een noodsignaal verstuurt naar een meldkamer. En voor mensen met bijvoorbeeld dementie kan domotica zelfs geheugensteuntjes bieden, zoals automatisch door de speakers aangeven dat er medicatie genomen moet worden of een doktersafspraak.

Eindeloze mogelijkheden
Het woord domotica komt van het Latijnse woord ‘domus’ (huis) en het achtervoegsel ‘tica’, wat we ook kennen van informatica en robotica en dat je het beste kunt vertalen met ‘toegepaste technologie en/of wetenschap’. Met domotica of, zoals het ook wel wordt genoemd, smart home & building, worden verschillende technische systemen aan elkaar gekoppeld en vanuit één centraal punt bestuurd. Denk aan verlichting, airconditioning, verwarming en camera- en alarmsystemen, maar bijvoorbeeld ook gordijnen, entertainmentsystemen en zelfs de (smart) deurbel. Ze kunnen allemaal met elkaar geïntegreerd worden en met één app bedien je je hele huis. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Meedenken
En omdat de mogelijkheden eindeloos zijn is het zaak goed na te denken over wat je wilt en wat mogelijk is in jouw huis of bedrijfspand. Groenewegen Delft denkt graag met je mee over wat mogelijk is en hoe zaken te integreren zodat veiligheid, comfort en gemak soepel samenkomen in één gebruikersvriendelijk systeem. Meer weten? Kijk op www.groenewegendomotica.nl voor inspiratie en mogelijkheden. Hier kun je ook direct een offerte aanvragen. Of bel tel. 015-2612150.

Meer berichten