Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Beleef de winter in Delft!

Algemeen

DELFT - Lichtjes door de hele stad, een metershoge kerstboom, een Lichtjesmarkt, warme chocolademelk en glühwein. De winter is misschien wel het sfeervolste seizoen van het jaar. En we hebben goed nieuws: er worden allerlei leuke, winterse activiteiten in Delft georganiseerd!

Een bezoek aan Delft is deze winter extra gezellig vanwege Lichtjesweek. Vanaf Lichtjesavond op 13 december tot en met 18 december is er iedere dag wat te doen. 

Lichtjesavond
De lichtjes van de kerstboom op de Markt branden, er is een speciale Lichtjesmarkt in de stad met 120 kraampjes voor de leukste kerstinkopen en op veel plekken in de stad zijn live optredens. “Lichtjesavond is iets waar iedereen echt naar uitkijkt”, aldus burgemeester Marja van Bijsterveldt. “Het is het feest van de ontmoeting en de trots op onze mooie stad Delft! Het wordt weer sfeervol en gezellig, zoals het altijd is geweest. We verwachten heel veel belangstelling en animo. Daarom concentreren we alle activiteiten niet meer op één dag, en vanwege de veiligheid ook niet meer op één plek. We spreiden de activiteiten uit over een hele week. Van Lichtjesavond op 13 december tot de Santa-run op 18 december. En we moeten maar zo denken: Delft biedt meer sfeer en gezelligheid dan we op één avond kwijt kunnen. Dat is het mooie van Delft, een event van een week met de stad en in de stad!”

Programma
Tal van Delftse culturele organisaties, ondernemers en initiatiefnemers bieden activiteiten aan. Op de kilometerslange Lichtjesmarkt kun je terecht voor lekker eten, curiosa en andere leuke snuisterijen. Op de Beestenmarkt is het altijd gezellig, maar tijdens Lichtjesavond mag je dit plein écht niet voorbijlopen. Warm jezelf en je gezelschap op met een glaasje glühwein of een kop warme chocolademelk. Neem ook een kijkje bij de levende standbeelden en kunstkarakters. De lichtjes en de kerstmuziek maken het helemaal af. Het is ook ieder jaar weer swingen bij Café De Beierd! Kom dansen bij de zingende kerststal, waar ze de bekendste kerstnummers ten gehore brengen, maar dan in een rock ’n roll-jasje. In de imposante Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof trakteren het museum en Delft Fringe Festival op een schitterende avond vol dans en muziek. Bezoek de Nieuwe Kerk tijdens Lichtjesavond en geniet van prachtige kerstmuziek op het orgel. Tijdens Lichtjesavond tovert Café de Oude Jan het plein weer om naar een echte Biergarten. Dit jaar in de avond geen centraal moment op de Markt met de burgemeester. In plaats daarvan bezoekt zij de Delftenaren op vijf locaties tijdens Lichtjesavond. Op vijf pleinen komt een moment van verbondenheid. Wat er verder allemaal te beleven is op Lichtjesavond en de andere dagen van Lichtjesweek zie je op www.lichtjesweek.nl. Deze website wordt komende week steeds bijgewerkt met nieuwe activiteiten.

Sfeervolle winter
Ook in de weken na Lichtjesweek blijft het knus in Delft. Snuffelen naar dat ene bijzondere cadeau voor je familie, een feestjurk uitzoeken met vriendinnen of gewoon wat flaneren langs de grachten van de gezellige binnenstad van Delft met prachtige winterse etalages, kerstverlichting in de straten en leuke winkeltjes achter historische winkelpuien. Het centrum maakt Delft tot een topstad om te winkelen. Het is in Delft dan ook een sfeervolle winter waarin je volop kunt genieten van veel gezelligheid, warmte, shoppen, muziek, theater en lekker eten en drinken.