Amira Al Rawi
Amira Al Rawi Foto: © Ruben Philipse

Gratis workshops voor meiden bij Cultuurhuis Delft in de Buitenhof

Algemeen

DELFT – Wil je leren fotograferen? Kijken of acteren iets voor je is? Of schitteren in een musical? In buurthuis Buitengewoon (voorheen The Culture) in Buitenhof, organiseert Cultuurhuis Delft samen met talentcoach Amira Al Rawi iedere maandagmiddag een workshop voor tienermeiden. Zo kun je kennismaken met allerlei vormen van kunst en cultuur. 

“Ik groeide op in de Buitenhof”, vertelt Amira. “Een buurt waar veel gebeurt. Ook bij jongeren. Met meerdere gezichten. Ik heb hier nooit discriminatie meegemaakt. Maar er zijn wel degelijk problemen. Jongeren worstelen met wie ze zijn. Hebben het gevoel tussen twee culturen op te groeien zonder te weten wie ze precies zijn. Dat ze achterstand hebben, en tegelijkertijd is er de culturele rijkdom van talloze culturen in één flat. Ik vond mijn weg in de creatieve sector. Daarvoor moest ik Delft verlaten. Ik studeerde Pedagogisch werker in de Jeugdzorg, Leisure Management en International Arts and Culture Studies. Ik maak als ZZP’er danstheater, waarin ik onderwerpen behandel waarover jongeren niet vaak praten. Verder ben ik cultureel beleidsadviseur. Ik heb altijd gezegd: op een dag ga ik terug naar de wijk, om mijn kennis te delen.”

Workshops
Die dag is inmiddels aangebroken, want sinds enkele weken organiseert Amira workshops in buurthuis Buitengewoon. Deze gratis workshops zijn op maandag van 17.00 uur tot 18.00 uur. Ze zijn heel verschillend, maar ze hebben allemaal te maken met cultuur, met ontdekken wie je bent en wat je leuk vind. “Denk bijvoorbeeld aan fotografie, visagie, schilderen, acteren of musicalles”, somt Amira op. “Ik wil jongeren graag laten proeven via diverse kunstuitingen in de hoop dat ze zo zichzelf durven zijn.” De workshops worden gegeven door artiesten uit het vak. Zo gaf Spangas-actrice Yeliz Dogan een workshop acteren. “Het zijn stuk voor stuk succesvolle mensen en ondernemers die hun kennis en ervaring willen delen.” Amira hoopt dat ze in de toekomst dat netwerk nog verder uit kan breiden: “Ik wil graag met ondernemers en actieve mensen in gesprek over wat er allemaal al is in Delft, en wat er misschien nog mogelijk is.”

Veel mogelijk
We proeven van alles één keer, maar staan ook open voor nieuwe dingen als het maar te maken heeft met kunst en cultuur. In de kerstvakantie is er bovendien nog een uitstapje en op 7 januari is er een Beautydag. De workshops zijn onderdeel van het 015 Girls Only programma op de maandagavond. Naast de creatieve workshops van Amira kun je op de maandag ook komen kickboksen van 17.30-18.30 uur en een les streetdance doen van 18.00 - 19.00 uur. Voor meer informatie kun je kijken op www.cultuurhuisdelft.nl of mailen naar aanmelden@cultuurhuisdelft.nl of alvast kijken op Instagram: 015.studio.