Orgelconcert
Orgelconcert

Wereldberoemde organist in de Maria van Jessekerk

Algemeen

Zondagmiddag 2 oktober om 15.00 uur zal Johann Vexo, organist van de Notre Dame van Parijs een concert geven in de Maria van Jessekerk, Burgwal 20 te Delft. Supertalent Vexo werd al op 25-jarige leeftijd benoemd in de Notre Dame en is momenteel - vanwege de reconstructie van de kerk - benoemd als kathedraalorganist van Nancy.

De internationaal zeer gevraagde concertorganist speelde o.a. concerten in de V.S., Canada, Australië, München en Wenen. Het spectaculaire programma omvat uitsluitend Franse composities. Zo zal Francks “Grande pièce symphonique” klinken, naast enkele virtuoze delen uit symphonie 6 van Louis Vierne, afgewisseld met composities van Widor en Guilmant. Het volledige programma staat op website: www.veenswijkorgel.nl. Bij het concert is zijn spel te zien op groot beeldscherm. Toegangsprijs is 10 euro, te voldoen aan de deur (contant of pin).

N.B. Het volgende concert is op zaterdagavond 15 oktober a.s. om 21.00 uur en wordt verzorgd door de vaste organist Petra Veenswijk met composities van Bach; “De Nacht van Bach”.

!